Apple priprema iPhone s tri kamere i 5x optičkim zumom

Čini se kako će, osim velikog ekrana, Apple glavni naglasak na iPhoneu X Plus staviti na kvalitetu fotografija i snimljenih videa – sa stražnje strane imat će čak tri kamere.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.04.2018. / 09:52

iPhone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedan od dosadašnjih favorita za najbolji telefon 2018. sigurno je Huaweijev model P20 Pro koji je posebno zanimljiv ljubiteljima fotografije – na stranici DxOMark kamera ovog uređaja osvojila je čak 109 bodova, a jedini telefon čija je kamera do sada premašila granicu od sto bodova također je nedavno predstavljeni Huaweijev smartphone P20, dok su ocjene konkurentskih uređaja manje od 100.

Pro verzija ovog modela dolazi s čak tri stražnje kamere i naprednim tehnologijama, uključujući i umjetnu inteligenciju za snimanje što boljih fotografija, pogotovo u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Prema glasinama koje su prošlog tjedna objavili na Forbesu, čini se kako Apple priprema nešto slično za nadolazeći top-model svog pametnog telefona te bi iPhone X Plus također mogao imati tri kamere sa stražnje strane. Osim tri kamere i brojnih tehnologija koje će omogućiti još bolje snimanje portretnih fotografija i slika u slabo osvijetljenim prostorima, novi iPhone mogao bi imati i čak peterostruki optički zum.

iPhone X (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Trenutni modeli s dvije stražnje kamere (Plus modeli iPhonea i iPhone X) imaju dvostruki optički zum, tako da će ovo biti veliki napredak, no čini se kako će ova opcija biti namijenjena samo za one koji namjeravaju kupiti najskuplji model Appleova telefona – X Plus.

Već je poznato kako će Apple u rujnu predstaviti 6,1-inčni smartphone s LCD-om, nasljednika iPhonea X s 5,8-inčnim OLED ekranom i model X Plus koji će imati čak 6,5-inčni OLED ekran i, dakle, tri kamere.

Većina ljubitelja Applea vjerojatno će poželjeti upravo ovaj smartphone, no njegova cijena mogla bi iznositi čak 1100 dolara za osnovni model. Ipak, nadamo se kako će se neke ranije glasine o tome kako je Apple naučio lekciju pa će novi modeli biti jeftiniji pokazati istinite jer bi prema njima nasljednik X-a trebao koštati 900 dolara, a X Plus tisuću dolara.

Za cijene, kao i za potvrdu ovih informacija o tri kamere na modelu X Plus ipak ćemo morati sačekati još neko vrijeme i službenu najavu novih modela, a već sada je jasno kako će kamere, odnosno fotografske i videosposobnosti novih modela iPhonea biti jedna od ključnih prodajnih točaka za Apple.

Izvor: Forbes
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti