Apple priprema novi veliki "iPhone događaj" 10. rujna

Iako još ništa službeno nije potvrđeno, AllThingsD, inače relevantan izvor informacija kada se radi o Appleu, doznao je kako će kompanija održati 'iPhone događaj' 10. rujna.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 11.08.2013. / 15:05

Apple priprema novi veliki "iPhone događaj" 10. rujna

Iako još ništa službeno nije potvrđeno, AllThingsD, inače relevantan izvor informacija kada se radi o Appleu, doznao je kako će kompanija održati "iPhone događaj" 10. rujna.

Ono što se najviše očekuje jest hoće li Apple uz novi iPhone predstaviti i jeftiniju verziju uređaja. Naime, do sada je Apple popunjavao srednji segment tržišta tako da je spuštao cijene starijih uređaja koji su se kretali po cijeni od 100 dolara za dvije godine stari uređaj, odnosno 200 dolara za godinu dana stari iPhone.

No sve više se priča kako će Apple predstaviti jeftiniju verziju iPhonea u plastičnom kućištu o kojem smo imali prilike mnogo čitati. Također, pitanje je hoće kamera i procesor dobiti unaprjeđenja, primjerice senzor za čitanje otisaka prstiju.

Ono što znamo jest da će svi novi uređaji biti bazirani na novom operativnom sustavu iOS7, koji je za sada još uvijek u beta fazi i trebao bi kroz mjesec dana biti dostupan svima. Apple je već ranije istaknuo kako će iOS7 biti dostupan na mnogo starijih uređaja iPhonea, iPada i iPod toucha.

Pretpostavlja se da će biti objavljen i Mavericks OS X, no vjerojatno neće biti dostupan odmah s 10. rujna. Pitanje je hoće li biti naznaka o TV-u ili pametnom satu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti