Nakon što su Amazon i Google objavili svoje cloud servise za streaming glazbe, isto će napraviti i Apple i to vjerojatno na svojoj konferenciji u lipnju.

Bloomberg tvrdi kako Apple usko surađuje se četiri vodeće izdavačke kuće Sony, EMI, Warner i Universal, te kako su ti ugovori već u velikom djelu obavljeni.

Appleovi ugovori navodno će omogućavati korisnicima downloadanje, korištenje putem mobilnih uređaja i streaming glazbe, odnosno ponuditi će kompletan servis, za razliku od Amazona i Google gdje to nije slučaj.

Naime, Amazon i Google prije mjesec dana objavili su svoje viđenje streaminga glazbe no problem kod njih je taj što nisu potpisali ugovore sa glazbenim izdavačkim kućama, stoga su servisi u neku ruku ograničeni, no dopuštaju ljudima da pristupe sadržaju koji su uploadali na server.

Za sada je cijena Appleovog cloud servisa još uvijek neponzata, dok Amazon nudi 5GB prostora na svojim serverima besplatno, a po cijeni od 20 dolara godišnje možete dobiti 20 GB prostora. Googleov je servis besplatan no trenutno radi samo na pozivnice i u ovoj testnoj fazi radi samo na području SAD-a.

Via USA Today

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju