Sa svakom novom generacijom Apple Watch dobivao je snažniji hardver i bolje opcije, a najveću promjenu kompanija je predstavila prošle godine predstavljanjem još većeg i izdržljivijeg modela Ultra. Ovaj pametni sat ipak nije namijenjen za šire tržište, već za prvenstveno za avanturiste koji će zaista iskoristiti njegove brojne opcije, ali i one koji su spremni platiti 800 dolara za njega.

Apple Watch SE Prijavljeni patent otkrio Appleove planove za buduće modele satova

Za ostale Apple u svojoj ponudi ima dvije vrste satova - klasični Apple Watch i Watch SE, model koji nema toliko opcija, ali je cjenovno povoljniji.

Za oko mjesec dana Cookova će kompanija predstaviti devetu generaciju sata od koje, prema posljednjim informacijama koje je objavio novinar i analitičar Marc Gurman, ne treba očekivati previše promjena i noviteta. Dijagonala ekrana trebala bi biti ista kao i u aktualnoj verziji, dok bi Apple Watch Series 9 trebao bi imati klasična hardverska poboljšanja.

No dok od ovogodišnje verzije ne treba imati velika očekivanja, čini se da kompanija velike promjene priprema za model Apple Watch Series X. Taj model, kojim će Apple obilježiti desetu godišnjicu uređaja, trebao bi donijeti značajne promjene, iako Gurman upozorava kako postoji mogućnost da neke od noviteta Apple ne uspije implementirati u sat sljedeće godine, već tek 2025.

Prvi od planiranih noviteta odnosi se na način povezivanja remenja sa samim satom. Umjesto dosadašnjeg načina povezivanja model Watch Series X trebao bi biti imati posebne točke za pričvršćivanje magnetskog remena za sat, zahvaljujući čemu bi se otvorio dio prostora u kućištu sata koji bi se mogao iskoristiti za još veću bateriju, što je zasigurno opcija koju će svi korisnici pozdraviti. Appleov plan za buduće satove uključuje i microLED ekrane, no s obzirom na to da je ta tehnologija prilično skupa, pitanje je hoće li je kompanija uspjeti prilagoditi za model koji će predstaviti sljedeće godine ili ga možemo očekivati 2025.

Apple Watch SE Appleov sat može pomoći u predviđanju i borbi protiv stresa

Još jedna opcija koju Apple priprema jest senzor za mjerenje krvnog tlaka. Da Apple radi na toj opciji, informacije mrežom kruže godinama, a nakon dugog razvoja čini se da su Cook i ekipa napokon bliže cilju. Ne treba niti spomenuti koliko bi takav senzor mogao biti koristan i koliko će povećati značaj njihova sata kao medicinskog uređaja, no pitanje je hoće li se pojaviti na sljedećoj generaciji sata. 

Pored nabrojenog, Gurman kaže kako će nadolazeća generacija sata biti tanja, a nije poznato hoće li svi ti noviteti koje kompanija priprema utjecati i na cijenu Apple Watcha.

Izvor: Tom`s Guide
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju