Apple zapošljava "desetke" bivših Texas Instruments inženjera kako bi poboljšao proizvodnju čipova

Apple zadnjih nekoliko tjedana proširuje svoju radnu snagu u Izraelu. Apple je zaposlio 'desetke' inženjera iz Texas Instrumentsa, nakon što je tvrtka započela rezanje oko 250 radnih mjesta u razvojnim centrima u Hertezliyu i Haifi.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 04.12.2012. / 13:43

Apple zapošljava "desetke" bivših Texas Instruments inženjera kako bi poboljšao proizvodnju čipova

Apple zadnjih nekoliko tjedana proširuje svoju radnu snagu u Izraelu. Prema izvorima The Next Weba, Apple je zaposlio 'desetke' inženjera iz Texas Instrumentsa, nakon što je tvrtka započela rezanje oko 250 radnih mjesta u razvojnim centrima u Hertezliyu i Haifi. Uz otkaze u Izraelu, Texas Instruments (TI) globalno planira otpustiti oko 1700 zaposlenika.

Mnogi od inženjera radili su na OMAP i radio čipovima, koji uključuju i one koji se koriste za Wi-Fi i Bluetooth, odnosno u novim smartphone i tablet uređajima. Apple je zapravo započeo s potragom za inženjerima za svoj novi istraživački centar u Haifi u siječnju ove godine. Apple je tada tražio hardverske inženjere za razvoj čipova, s jakim naglaskom na električne krugove, analogno i hardversko testiranje i provjeru.

Appleov izraelski razvojni centar poluvodiča prvi je takav centar izvan Kalifornije, gdje se nalazi sjedište kompanije. Međutim, Apple ima razvojne centre koji se bave softverom u Austinu, Vancouveru, Francuskoj i Njemačkoj.

Vrlo vjerojatno će novi inženjeri raditi u skupini koju vodi Bob Mansfield, a koja je zadužena za razvoj novih tehnologija. Oni su odgovorni za razvoj procesora poput A6X čipa koji se nalazi u iPadu 4. Također, vjeruje se da će Appleovi novi čipovi imati prilagođene jezgre dizajnirane posebno za iPhone.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti