Appleov tajni tim u potrazi za svetim gralom medicine

Ono što su mnoge kompanije do sada pokušale, a mnoge još uvijek pokušavaju, je još jedna velika stvar koju je iza sebe ostavio Steve Jobs.

Pero Kežić | 13.04.2017. / 15:17

Ovom je porukom Steve Jobs šokirao cijeli svijet!

Još za života Steve Jobs je oformio manju skupinu bioinžinjera i znanstvenika u svrhu pronalaska što jednostavnijeg načina provjerenog mjerenja razine šećera u krvi radi lakše borbe s dijabetesom. Takvo otkriće bilo bi sveti gral, jer je praktički nemoguće pratiti razine glukoze u tijelu bez probijanja kože, tj. testiranja uzorka krvi. 

Steve Jobs je zamislio uređaj koji bi nosili poput pametnog sata, a u isto bi vrijeme njime mjerili vitalne funkcije, funkcije srca i razine glukoze u krvi. Projekt, čini se, odlično napreduje s obzirom na to da Apple već provodi istraživanja po centrima i okuplja tim stručnjaka koji će se baviti zakonskim regulativama i preprekama. 

Neki od najboljih svjetskih inžinjera izjavili su da bi za uspjeh takvog projekta najverojatnije bila potrebna milijarda dolara, a drugi su rekli kako bi im to bio najveći tehnološki izazov u karijerama. Uspjeh bi bio golemo otkriće jer, prema posljednjim procjenama, oko 500 milijuna ljudi boluje od nekog oblika dijabetesa.

Samim time, pojačani takvim mogućnostima Apple pametni satovi postali bi "must have" umjesto "nice to have". Ipak, to ne smanjuje globalnu utrku za kupcima jer Google također već neko vrijeme radi na leći koja bi preko oka mogla očitavati slične vitalne funkcije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti