AstraZenecin koktel lijekova pokazuje obećavajuće rezultate u liječenju COVID-19

U AstraZeneci razvijaju nekoliko koktela lijekova koji bi mogli pomoći u smanjenju rizika od razvoja ozbiljnog oblika COVID-19.

Martina Čizmić | 11.10.2021. / 09:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Eksperimentalni koktel lijekova koji bi mogao pomoći u liječenju COVID-19 pokazao je priličan uspjeh u posljednjoj fazi studije, objavili su iz AstraZenece.

Slika nije dostupna Cjepivo stiglo i na Antarktiku: AstraZenecom cijepljeno osoblje u bazi Rothera

Njihov koktel lijekova, trenutnog naziva AZD7442, smanjio je rizik od razvoja obziljnog oblika COVID-19 i smrti za 50 posto kod pacijenata koji su imali simptome do sedam dana.

Rana intervencija s našim antitijelima može znatno smanjiti razvoj ozbiljnog oblika bolesti, a pruža zaštitu više od šest mjeseci, istaknuo je Mene Pangalos, neuroznanstvenik i izvršni potpredsjednik u AstraZeneci.

Slika nije dostupna Uzrokuje li AstraZenecino cjepivo krvne ugruške? EMA je objavila novu studiju

Ovo nije jedini lijek za COVID na kojem AstraZeneca radi. Razvijaju i koktel lijekova koji bi se primjenjivao kao terapija kod ljudi koj nisu razvili dovoljno jak imunološki odgovor na cjepivo protiv COVID-19. Iz AstraZenece su za taj koktel lijekova prošlog tjedna zatražili hitno odobrenje od američkog regulatora, no za sad nisu dobili nikakav odgovor.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti