Astronauti se dobro zabavljaju na ISS-u: Proslavili rođendan "lebdećom pizzom iz svemirske radinosti"

Kako izgleda uobičajena proslava rođendana? Torta, kolači, pizze, baloni... A kako izgleda proslava u svemiru?

Martina Čizmić | 01.09.2021. / 08:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Jedno od najpoznatijih i najomiljenijih jela na svijetu, zasigurno je pizza. Dolazi u svim veličinama i varijacijama pa svatko može odabrati neku kombinaciju za sebe.

No, čini se kako je popularnost pizze prešla granice ovog svijeta i zakoračila u svemir.

Slika nije dostupna Olimpijske igre nisu rezervirane samo za Zemlju: Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj postaji odmjerili snage u neobičnim disciplinama

Francuski astronaut, Thomas Pesquet, koji s kolegama trenutno boravi na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), nedavo je objavio snimke prve svemirske pizze. Ne samo da su astronauti sami napravili pizzu, već su u njoj uživali na "lebdećem pizza partiju".

U videu se može vidjeti kako su astronauti u potpunosti izradili svoje pizze - iskoristili su tortilje umjesto klasičnog tijesta, dodali sve sastojke (samo ne ananas, kako je istaknuo Pesquet, jer bi to bila "uvreda za Italiju") i potom ih "ispekli". Zanimljivo je vidjeti kako pizze lebde po kabini dok ih pripremaju.

 

 

Svi sastojci za pripremu pizze poslani su astronautima u sklopu paketa namirnica koji je na ISS došao prošlog tjedna, u sklopu paketa namijenjenog američkog astronautkinji Megan McArthur koja je slavila 50. rođendan. Tako se u paketu, uz sastojke za pizzu, moglo pronaći i sastojke za quesadillas, torta sa čokoladnim svjećicama, pribor za ukrašavanje kolačića, a navodno i sladoled. Nije loše za rođendansku zabavu daleko od obitelji i prijatelja. 

 

 

Ovo nije prvi put da astronauti na ISS-u izrađuju nešto posebno kako bi unijeli malo raznolikosti u svoju prehranu. Nedavno su na jelovniku imali zelenu salatu uzgojenu u svemiru, a već su ranije pekli i čokoladne kolačiće.

Međunarodna svemirska postaja ISS (Foto: NASA) Kolači u svemiru: Na ISS poslana specijalna mikrovalna pećnica radi "povijesnog kulinarskog eksperimenta"

S obzirom na to kako veselo poziraju s pizzom, možemo reći da je "svemirska pizza" bila pravi hit na ISS-u.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti