Autor videoigre o bijegu iz rata drži predavanje na 20. izdanju ZFF-a

Gutmann će s publikom podijeliti svoje iskustvo rada na projektu Path Out, koji je pokrenuo u suradnji s austrijskim dizajnerom Georgom Hobmeierom.

Martina Čizmić | 20.10.2022. / 14:54

Videoigra Path Out (Foto: ZFF)

 Jubilarno 20. izdanje Zagreb Film Festivala, koje se ove godine održava od 23. do 30. listopada, i ove godine u svom industrijskom dijelu donosi događanje posvećeno segmentu videoigara.

Ove godine u Zagreb stiže Jack Gutmann, sirijski umjetnik u izbjeglištvu, sudizajner i protagonist igre Path Out, koji će održati predavanje „Pripovijedanje u videoigrama kao način nošenja s traumom“ u utorak 25. listopada u 15 sati, u kazališnoj dvorani Akademije dramskih umjetnosti (Trg Republike Hrvatske 5, Zagreb).

Igra Path Out na jedinstven i kreativan način vodi igrače kroz priču o Jackovom bijegu iz Sirije, kada je imao tek 18 godina. Path Out možda izgleda poput dobrih starih japanskih RPG-ova, ali njezina se radnja ne odvija u svijetu fantazije, već se vrti oko stvarnog bijega iz Sirije usred razornog građanskoga rata.

U sklopu predavanja, Gutmann će s publikom podijeliti svoje iskustvo rada na projektu, koji je pokrenuo u suradnji s austrijskim dizajnerom Georgom Hobmeierom. Govorit će o tome kako su došli do šire publike unatoč skromnom budžetu te o razlozima neuspjeha igre na komercijalnom tržištu. Ispričat će i kako je unatoč tome igra pridonijela nastanku i rastu malog nezavisnog studija.

Gutmann trenutno živi u Austriji, gdje se specijalizira za multimedijske umjetnosti. Cilj mu je širiti granice medija izvan njegovih teoretskih mogućnosti, sa svrhom koja nadilazi pitanje profita. Predavanje se održava u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Akademijom dramske umjetnosti, a moderirat će ga Aleksandar Gavrilović.

Platforma Industrija ZFF-a posvećena je edukaciji i umrežavanju filmskih stručnjaka u regiji te donosi niz predavanja, radionica, masterclassova te pitching forume namijenjene publici svih uzrasta, interesa i razina stručnog znanja, od školske djece do iskusnih filmskih profesionalaca. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti