Bezos prodao gotovo 12 milijuna dionica Amazona, a namjerava ih prodati još

Bivši šef Amazona se rješava dionica tvrtke, čini se, šakom i kapom.

Branimir Vorša | 12.02.2024. / 09:08

Jeff Bezos (Foto: AFP)

Poznati američki milijarrder i poduzetnik Jeff Bezos nedavno je američkim federalnim regulatorima otkrio da je prodao gotovo 12 milijuna dionica Amazona. Riječ je o prodaji Bezosovih dionica koje vrijede ogromnih 2,04 milijarde dolara.

Transakcija, koja je napravljena 7. i 8. veljače, uključivala je 11.997.698 običnih dionica Amazona. Dionice su bile podijeljene u pet blokova, u rasponu od milijun do preko 3,2 milijuna.

Jeff Bezos i Lauren Sánchez Bezos napokon otkrio razloge napuštanja čelnog mjesta Amazona: "Nikad nisam napornije radio"

Istovremeno, Bezos je u drugoj prijavi američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu (SEC) iznio svoju namjeru potencijalne prodaje dodatnih 50 milijuna dionica Amazona oko 7. veljače, s procijenjenom tržišnom vrijednošću od 8,4 milijarde dolara.

Unatoč službenom odlasku s mjesta izvršnog direktora Amazona 2021. godine, kako bi se usredotočio na pothvate kao što je Blue Origin i filantropiju, Bezos i dalje ima značajan utjecaj u toj kompaniji, što je dokazano njegovim velikim dioničkim manevrima.

Njegovo deklarirano mjesto prebivalište ostaje Seattle, iako glasine sugeriraju da se preselio u Miami.

Izvor: AP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti