Bike2Lock predstavio se na AIM- Svjetskom sajmu investicija u Dubaiju

Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko predstavili su svoj startup Bike2Lock pred 15.000 investitora iz različitih dijelova svijeta.

Zimo | 12.04.2017. / 14:50

Na prošlotjednom svjetskom sajmu investicija u Dubaiju, sudjelovao je jedini startup iz Hrvatske- Bike2Lock- pametni sustav zaključavanja bicikala na javnim površinama, mladih zagrebačkih inovatora.

Bike2Lock sustav omogućava parkiranje bicikla te njegovo sigurnosno zaključavanje, a da na taj način budu zaštićeni od krađe svi vitalni dijelovi bicikla tijekom parkiranja na javnim površinama. Svaki bicikl ima svoju „parking kapsulu“ koja se po ostavljanju bicikla i po aktivaciji sustava zaključava. Međutim prava vrijednost proizvoda je u softwerskom rješenju koje je implementirano u sigurnosni sustav „Bike2Lock“-a.

Svoj startup Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko predstavili su pred 15.000 investitora iz različitih dijelova svijeta koji su posjetili sajam tijekom trodnevnog trajanja.

"Dojmovi su odlični, pogotovo od strane europskih zemalja koje su pokazale veliki interes za naš proizvod s obzirom da se one i najviše susreću s problemom krađe bicikala na javnim mjestima. Inicijalni razgovori su napravljeni, kvalitetni kontakti su ostvareni i vjerujemo da će naš startup uskoro zaživjeti u Europi", ističe Slaven Pokrivko.

Ujedinjeni Arapski Emirati koji su ujedno i organizatori ovog svjetskog susreta pozitivno su reagirali na startup projekt za koji svakako ima mjesta u njihovim planovima održivog razvoja te pametnih i održivih gradova u koje ulažu sve više, ali su isto tako zatražili značajnije modifikacije proizvoda kako bi se mogao implementirati prije svega u njihovu infrastrukturu i smart sustave u gradovima, a potom i približiti njihovim građanima.

"Arapski svijet i njihov način života, kvaliteta življenja i kretanja značajno se razlikuje od nas u Europi, upravo zbog toga traže preinake proizvoda i nadamo se da ćemo im traženi prijedlog gotovog rješenja ponuditi kroz nekoliko mjeseci", naveo je Bošnjak.



Mladi inovatori su povratkom u Zagreb počeli pripremati svoj proizvod za postavljanje u gradu Zagrebu koji je i prvi podržao ovaj projekt te će građani sredinom svibnja imati u Zagrebu svoje prve pametne parking kapsule za bicikle.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti