Bill Gates je na svojem blogu GatesNotes u ponedjeljak tekući tjedan proglasio "tjednom komaraca". Podsjetio je da svake noći ti sićušni insekti zaraze milijune ljudi malarijom, bolešću koja uzima dječji život svake dvije minute.

Komarci ne prakticiraju socijalno distanciranje. Isto tako, oni ne nose ni maske. Kako se COVID-19 širi svijetom, važno je zapamtiti da najsmrtonosnija životinja na svijetu nije otišla na pauzu tijekom ove pandemije, napisao je Gates.

Većina smrti od malarije nastupa u najsiromašnijim zemljama svijeta, poručio je Gates u videoporuci koju je objavio i na svojem profilu na Twitteru.

Poručio je i da bi pandemija novog koronavirusa mogla drastično poremetiti prevenciju i liječenje malarije, što bi moglo dovesti do naglog porasta smrti od te bolesti, odnosno brojki kakve nisu viđene posljednjih nekoliko desetljeća.

Malarija isto tako predstavlja prioritet za Zakladu Billa i Melinde Gates već jako dugo, a njihov je dugoročni cilj u konačnici iskorijeniti tu bolest sa Zemlje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju