Biste li platili više od 100 tisuća dolara za videoigru staru 35 godina koju nitko nikad nije igrao?

Visoka cijena direktno je povezana uz činjenicu da igra nikad nije izvađena iz originalnog pakiranja i nikad nije bila igrana. Što znači da je u gotovo savršenom stanju i izgleda baš kao što je izgledala 1985. kad je kupljena.

Martina Čizmić | 11.07.2020. / 08:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kupujete li videoigre, znate da mogu biti veoma jeftine, ali i prilično skupe. A ako se radi o videoigri koja ima još nekoliko nastavaka ili dodataka, cijela brzo prijeđe iz stotina u tisuće kuna.

No, cijena koju je kolekcionar platio za originalnu verziju Super Mario Brosa za originalni Nintendo Entertainment System zaista nitko nije očekivao. Kolekcionar je za igru izdanu 1985. godine u orginalnom pakiranju platio čak 114 tisuća dolara (oko 760 tisuća kuna).

Igra je prodana na aukciji, za sad anonimnom kupcu i time je postala najskuplja videoigra ikad prodana. Dosadašnji rekord bio je "tek" 100 tisuća dolara koji je također postigao primjerak Super Mario Bros videoigre. Ali druga verzija.

 

 

Ako vam je možda palo napamet da i vi prokopate po ormarima ili tavanima u nadi da ćete pronaći neku staru videoigru i skupo ju prodati, trebali biste ipak znati neke sitnice vezane uz ovu igru. Visoka cijena direktno je povezana uz činjenicu da igra nikad nije izvađena iz originalnog pakiranja i nikad nije bila igrana. Što znači da je u gotovo savršenom stanju i izgleda baš kao što je izgledala 1985. kad je kupljena.

Inače, Super Mario Bros prodan je u više od 40 milijuna primjeraka diljem svijeta, ali je tijekom godina videoigra prodavana u različitim pakiranjima i inačicama. Neka od tih pakiranja na tržištu su bila tek nekoliko mjeseci pa je činjenica da je ovo pakiranje gotovo savršeno očuvano, pridonijelo konačnoj cijeni.

Danas je ovu igru moguće besplatno preuzeti na internetu i igrati na današnjim računalima. No, dojam i doživljaj sigurno neće biti isti.

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti