Nakon što je prošlog tjedna ostvario novi rekord te njegova vrijednost prešla 3500 dolara na burzama kriptovaluta diljem svijeta, Bitcoin je novi tjedan započeo žestokim rastom.

Po prvi puta u povijesti trgovanja ovom kriptovalutom, Bitcoin je prešao granicu vrijednosti od 4000 dolara. To je rast od 15 posto u odnosu na kraj prošlog tjedna.

Analitičari rast pripisuju podjeli koja se dogodila na Bitcoin i Bitcoin cash kako bi se ubrzale transakcije.

"Do sad mnogi nisu zaista vjerovali da Bitcoin može dalje rasti dok se ne riješi problem brzine transakcija. S ovom promjenom u potokolu, teoretski, broj transakcija koji se može obaviti u razumnom vremenu će biti mnogo viši, tako da su sad mnogi spremni na ulaganje", komentirao je za Bloomberg osnivač Bitcoin burze BitMEX, Arthur Hayes.

Promjene u Bitcoin ekosustavu i nada da će transakcije sad biti nešto brže i jednostavnije, potaknula je i veliko ulaganje u jednu od burzi kriptovaluta. Tako je krajem prošlog tjedna burza Coinbase Inc. objavila kako je dobila investiciju u visini od 100 milijuna dolara za daljnji razvoj.

Već se sad važe koliko će ova investicija povećati potražnju za Bitcoinom, a onda i njegovu cijenu jer je po svom dizajnu, Bitcoin ograničen na 21 milijun Bitcoina. Za usporedbu, do sad je izrudareno već 16,5 milijuna Bitcoina.