Bitcoin premašio vrijednost od 4000 dolara

Procjenjuje se da će cijena Bitcoina samo rasti zbog ograničenog broja dostupnih Bitcoina

Martina Čizmić | 14.08.2017. / 07:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je prošlog tjedna ostvario novi rekord te njegova vrijednost prešla 3500 dolara na burzama kriptovaluta diljem svijeta, Bitcoin je novi tjedan započeo žestokim rastom.

Po prvi puta u povijesti trgovanja ovom kriptovalutom, Bitcoin je prešao granicu vrijednosti od 4000 dolara. To je rast od 15 posto u odnosu na kraj prošlog tjedna.

Analitičari rast pripisuju podjeli koja se dogodila na Bitcoin i Bitcoin cash kako bi se ubrzale transakcije.

"Do sad mnogi nisu zaista vjerovali da Bitcoin može dalje rasti dok se ne riješi problem brzine transakcija. S ovom promjenom u potokolu, teoretski, broj transakcija koji se može obaviti u razumnom vremenu će biti mnogo viši, tako da su sad mnogi spremni na ulaganje", komentirao je za Bloomberg osnivač Bitcoin burze BitMEX, Arthur Hayes.

Promjene u Bitcoin ekosustavu i nada da će transakcije sad biti nešto brže i jednostavnije, potaknula je i veliko ulaganje u jednu od burzi kriptovaluta. Tako je krajem prošlog tjedna burza Coinbase Inc. objavila kako je dobila investiciju u visini od 100 milijuna dolara za daljnji razvoj.

Već se sad važe koliko će ova investicija povećati potražnju za Bitcoinom, a onda i njegovu cijenu jer je po svom dizajnu, Bitcoin ograničen na 21 milijun Bitcoina. Za usporedbu, do sad je izrudareno već 16,5 milijuna Bitcoina.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti