Bizarno i jezivo: Pogledajte animirani video namijenjen djeci naziva "Što da nestane Bill Gates?"

Video je objavljen u siječnju, no veliku pažnju privukao je tek posljednjih dana, a u njemu se prikazuju dva crtana lika nazvana Čista energija i Udruženje liječnika kako plaču nakon što crtana verzija Billa Gatesa nestane i prestane im davati novac.

Branimir Vorša | 16.02.2021. / 09:48

Bill Gates (Foto: AFP)

Edukativni YouTube kanal usmjeren prema djeci objavio je pomalo bizaran video u kojem upozoravaju najmlađu publiku da bi svijet bio puno lošije mjesto da milijarder i suosnivač Microsofta Bill Gates jednostavno nestane.

Naslov videa već je sam po sebi dovoljno čudan i glasi Što da nestane Bill Gates?, a u ključnim riječima su #kids, #children i #education. .

Pripovjedač u videu upozorava da kad bi Bill Gates nestao, da bi "iznimno poštovani milijarder nedostajao mnogima".

Video je objavljen u siječnju, no veliku pažnju privukao je tek posljednjih dana, a u njemu se prikazuju dva crtana lika nazvana Čista energija i Udruženje liječnika kako plaču nakon što crtana verzija BIlla Gatesa nestane i prestane im davati novac.

U videu se ističe i da je Zaklada Billa i Melinde Gates najveća privatna dobrotvorna zaklada na svijetu te da kad bi ona nestala, filantropija bi doživjela velik udarac. Poručuje se i da kad bi Gates nestao, drugi bi milijarderi možda prestali davati novac u dobrotvorne svrhe.

Pripovjedač nadalje kaže da bi nestankom Billa Gatesa borba protiv klimatskih promjena pretrpjela velik udarac te da bi se fosilna goriva mogla opet vratiti.

Animirani video tu ne staje, nego prikazuje i crtani lik američkog milijardera Warrena Buffeta kako sjedi na klupi i plače za svojim prijateljem jer mu "strašno nedostaje".

Komentari ispod videa su onemogućeni, no korisnici Twittera video nazvali ultrajezivim i skandaloznim. Konzervativni politički komentator Paul Joseph Watson komentirao je sarkastično da se bombardiranje djece porukama o Billu Gatesu čini savršeno normalnim.

Na istom YouTube kanalu postoji još sličnih videa, primjerice i video Što da nestane Elon Musk?. U tom je videu poruka pak da bi nestanak najbogatijeg čovjeka na planetu naš svijet nekako učinio siromašnijim te prikazuje gladne crtane likove diljem svijeta. Naravno, u tom animiranom videu ističe se i da bi Musk jako nedostajao i milijunima svojih obožavatelja.

Za kraj, nije zgorega spomenuti ni to da isti kanal ima i animirani video s naslovom Što da nestane Rusija?, a zaključak biste već mogli i napamet pogađati. Da Rusija nestane, mir bi napokon dobio šansu, poruka je tog videa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti