Blackview predstavio novi izdržljivi smartphone i pametni sat

Novi model smartphonea može izdržati padove te ima zaštitu od prašine, a može provesti do sat vremena 1,5 metara ispod vode.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.05.2020. / 09:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Blackview ovaj tjedan predstavila je novi model robusnog pametnog telefona BV5500 Plus te novi pametni sat X1. Novi smartphone prvenstveno je namijenjen aktivnim osobama koje puno vremena provode u prirodi i sportskim aktivnostima te traže izdržljivi uređaj namijenjen korištenju u zahtjevnim uvjetima (radi na temperaturama od -30 do 60 stupnjeva Celzijusa) koji će bez problema izdržati udarce i padove s visine do 1,5 metra. Također, dolazi i sa zaštitom od prašine i vode pa tako može do jedan sat provesti 1,5 metara uronjen u vodu.

Što se klasičnih smartphone opcija tiče, Blackview BV5500 Plus dolazi s ekranom dijagonale 5,5 inča rezolucije 1440x720 piksela, pokreće ga MediaTekov procesor MT6739, ima 3 GB radne memorije i 32 GB memorije za pohranu podataka. Sa stražnje strane nalaze se dvije 8 MP kamere, dok kapacitet baterije iznosi 4400 mAh. Treba spomenuti još i posljednju verziju Googleova mobilnog operativnog sustava (Android 10) te opciju brzog otključavanja telefona prepoznavanjem lica.

Pametni sat Blackview X1 cjenovno je povoljni pametni sat s klasičnim funkcijama koji bi, među inim, korisnike trebao privući i s baterijom koja može izdržati 10 dana klasičnog korištenja s jednim punjenjem. Povezivanjem s telefonom na njemu se prikazuju sve obavijesti kao i na smartphoneu, a iz Blackviewa naglašavaju i 9 modova za sport i praćenje sportskih aktivnosti te nezaobilazan senzor za praćenje otkucaja srca.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti