Boston Dynamics bizarnim videozapisom čestitao Božić

Mediji Spota često nazivaju zastrašujućim robotskim psom, a u takvom smjeru snimljen je i video u kojem je Robot Dynamics čestitao ovogodišnje blagdane.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2021. / 15:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od Boston Dynamicsa navikli smo na videozapise koji izazivaju intenzivne reakcije - od zgražanja i nevjerice pa do oduševljenja. Ova je robotska kompanija najpoznatija po svojim robotima Atlas i Spot, a posebno su impresivni videozapisi Atlasa i njegovih gimnastičkih i parkour sposobnosti.

Slika nije dostupna Korištenjem robotskog psa poslana je pogrešna poruka građanima New Yorka: NYPD brzo odustao od Digidoga

S druge strane, iako se u praksi dokazao kao koristan robot, pogotovo tijekom pandemije, mnogi Spota nazivaju zastrašujućim robotskim psom, zbog pomalo agresivnog izgleda i kretnji. Također, Spot se neko vrijeme koristio u policijskim akcijama u New Yorku, a testirala ga je i francuska vojska, što je naišlo na brojne kritike zbog militarizacije robota.

Boston Dynamics prije nekoliko godina prikazao je i drugu stranu Spota te su objavili videozapis u s Djedom Mrazom u saonicama koje, umjesto sobova, vuku upravo roboti Spot. Ove godine robotska kompanija, sada u vlasništvu Hyundaija, također se odlučila za videočestitku sa Spotom u glavnoj ulozi, no prema komentarima na mreži, jasno je zaključiti kako nitko baš nije oduševljen njihovom čestitkom.

Boston Dynamics (Foto: YouTube) Bilo je samo pitanje vremena: Nakon policije, sada je i vojska počela testirati kontroverznog robota

Dok od blagdanskih reklama inače očekujemo nekakve scene koje izazivaju osjećaje topline, nježnosti i zajedništva, video Boston Dynamicsa više izaziva jezu i nelagodu, nego što će vam na lice izmamiti osmijeh. Uz video koji možete pogledati u prilogu, putem Twittera Boston Dynamics zahvalio je svima koji su pomogli u ovogodišnjem uspjehu Spota te su naglasili kako su uzbuđeni oko 2022. i noviteta koji će donijeti njihovi roboti.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti