Brat i sestra odlučili se za odvažan pothvat, a njihovu priču donosi "Startaj Hrvatska"

Nismo mogli otplaćivati kredit. Svaki smo dan živjeli u strahu da može doći netko i izbaciti nas iz kuće, prisjetili su se Marko i Ana Antolić.

Zimo Zimo | 17.11.2022. / 09:18

Marko i Ana Antolić (Foto: Nova TV)

Posljednja poduzetnička priča ove sezone projekta ”Startaj Hrvatska” smještena je u Zagreb, a njezini su protagonisti brat i sestra Marko i Ana Antolić, koji se bave proizvodnjom bezglutenske tjestenine Druid.

Njihova je poduzetnička ideja inspirirana okolnostima koje si nitko ne priželjkuje. Svoje rano djetinjstvo pamte po najljepšim uspomenama. No početkom Domovinskog rata situacija se počinje mijenjati. Njihova majka daje otkaz na tadašnjem poslu i obitelj otvara vlastitu trgovinu mješovitom robom. Tada se prvi put susreću s poduzetništvom.

Nakon vrtića i kasnije nakon škole, dolazila bih mami u dućan i tamo smo pisali i zadaću. Sakrila bih se iza pulta, sjela na drveni stolac koji je izradio djed i slušala sam kako mama komunicira s ljudima, prisjetila se Ana. Ti su je dani inspirirali da i sam postane trgovkinja.

Završetkom rata njihova se trgovina zatvara, a obitelj je otvorila pekaru koja je proizvodila kruh za dvije bolnice u Zagrebu.

Kandidati treće sezone Startaj Hrvatska Počinje nova sezona projekta "Startaj Hrvatska"

To se preko noći promijenilo. Morali smo otpustiti ljude i tu počinje naša teška priča. Nismo mogli otplaćivati kredit. Svaki smo dan živjeli u strahu da može doći netko i izbaciti nas iz kuće, ispričao je Marko.

Nedaće rijetko dolaze same, pa su uskoro saznali još jednu tešku vijest – 2010. godine njihovoj je majci dijagnosticiran rak. U nastojanju da joj pomognu, počeli su istraživati zdravu prehranu.

Počeli smo čitati i istraživati o zdravoj prehrani i pokušali je implementirati u naše života. Ipak, teško je bilo mijenjati navike koje je mama imala 50 godina, kazao je Marko, koji se zbog posla potom preselio u Kanadu, a vijest o majčinoj smrti dočekala ga je ondje, preko oceana i daleko od domovine.

Ubrzo se vratio u Hrvatsku, gdje je potražio nove poslovne izazove. Odlučio se za potpuni zaokret prema zdravijem načinu života i kreiranju bezglutenskog proizvoda. Sa sestrom je osmislio recept kojim postaju prvi hrvatski certificirani proizvođači bezglutenske tjestenine.

Od ideje do realizacije dug je, često i trnovit put koji nije zaobišao ni njih. A što su sve tijekom tog puta doživjeli, ali i svladali, doznajte u sljedećoj emisiji ”Startaj Hrvatska”, u nedjelju u 16 sati na Novoj TV.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti