Broj registriranih korisnika LinkedIna premašio 500 milijuna

Broj registriranih korisnika LinkedIna u posljednjih je pola godine porastao za više od 30 milijuna i premašio je 500 milijuna

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.04.2017. / 08:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz LinkedIna, kompanije koju je prošle godine preuzeo Microsoft za više od 26 milijardi dolara, na službenom blogu pohvalili su se s kontinuiranim rastom broja korisnika te je u 200 država diljem svijeta broj registriranih korisnika premašio brojku od 500 milijuna. To je porast od više od 30 milijuna korisnika u odnosu na posljednje informacije iz ove kompanije iz listopada prošle godine kada je broj registriranih korisnika iznosio 467 milijuna, dok je u lipnju ta brojka iznosila 430 milijuna. Riječ je, dakle, o registriranim korisnicima, dok je broj mjesečno aktivnih korisnika manji – iz samog LinkedIna nisu objavili te informacije, no iz analitičke kompanije Apptopia kažu kako broj mjesečnih korisnika na mobilnim uređajima iznosi oko 250 milijuna.

Aatif Awan iz LinkedIna pohvalio se kako je na ovoj mreži trenutno dostupno deset milijuna poslova, više od devet milijuna profila kompanija te se na njoj svakog tjedna objavi 100 tisuća poslovnih članaka. Kako bi povećali angažman korisnika na ovoj mreži, LinkedIn je uveo neke promjene – tako će MyNetwork tab uključivati informacije o osobama s najviše kontakata unutar vaše mreže, s kim korisnici imaju najviše istih kontakata, tko je bio njihov prvi kontakt i slično.

Također, LinkedIn objavio je i zanimljive statističke podatke vezane uz "najpovezanije" zemlje i gradove na ovoj mreži - tako su najpovezanije zemlje s najvećim prosječnim brojem kontakata Ujedinjeni Arapski Emirata, Nizozemska, Singapur, Velika Britanija i Danska, dok su najpovezaniji gradovi na ovoj mreži London, Amsterdam, San Francisco, Jakarta i Milano.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti