Bugattijeva poslastica za ljubitelje biljara s nekoliko stotina tisuća eura viška u džepu

Za ljubitelje biljara, koji k tome još imaju i vlastitu jahtu, Bugatti je osmislio nešto posebno.

Martina Čizmić | 03.08.2021. / 13:49

Bogataši na svojim jahtama često imaju luksuzne dodatke poput bazena, saune, helidroma ili dodatnog brodića. No za sve one koji imaju viška novca i žele podići luksuz na novu razinu Bugatti je osmislio 250 tisuća eura vrijedan stol za biljar napravljen od karbonskih vlakana.

Iako stol sam po sebi izgleda impresivno, još je impresivnije ono što se nalazi u njemu, a to je sustav za samoizravnavanje. Točnije, za dodatnih 50 tisuća eura moguće je u stol ugraditi žiroskopske senzore, koji će upravljati svakom nogom stola kako bi čak i na uzburkanom moru mogli bez problema igrati biljar, a kugle ostati savršeno mirne.

Kako objašnjavaju, sam proces izračunavanja nagiba i poravnavanja traje tek pet milisekundi. Uz to što je dizajn stola u skladu s Bugattijevom filozofijom, rupe za lopte obložene su kožom kakva se koristi u Bugattijevim automobilima.

I baš kao što su Bugattijevi modeli Veyron, Chiron, Divo i Centodieci ekskluzivni i proizvedeni u ograničenoj seriji, tako će i ovaj stol biti dostupan u samo 30 primjeraka.

Kupci će, uz troškove izrade tog stola za biljar morati platiti i posebne troškove dostave te instalaciju koju će obaviti posebno obučeni tehničari. To cijenu samog stola može povećati za do 25 tisuća eura. No kad već imate jahtu i 300 tisuća eura koje ste spremni izdvojiti za stol za biljar, dodatni troškovi ne bi trebali predstavljati neki problem.

Inače, sam stol proizvodi španjolska tvrtka IXO koja je specijalizirana za različite nevjerojatne predmete rađene od karbonskih vlakana.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti