Deloitte otvorio natječaj za najbrže rastuće tehnološke kompanije srednje Europe

Konzultantska kuća Deloitte objavila je godišnji natječaj za 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija srednje Europe, na koje se zainteresirane tvrtke i koje imaju uvjete iz srednje Europe, uključujući i Hrvatsku, mogu prijaviti do 31. kolovoza, najavili su u petak iz hrvatskog ureda Deloittea.  

Hina | 07.06.2024. / 11:24

Biznis, ilustracija (Foto: Getty Images)

To godišnje regionalno natjecanje Deloiite provodi 25. godinu za redom, s ciljem rangiranja najbrže rastuće kompanije u tehnološkom sektoru, a time tvrtkama pruža i platformu za predstavljanje u tehnološkoj industriji u partnerstvu ove godine s Google Cloudom.

IT (Foto: Getty Images) Domaće IT tvrtke u punom sjaju: Čak pet u top 50 najbrže rastućih tvrtki u Srednjoj Europi

Na taj se natječaj za srednju Europu mogu javiti rastuće tehnološke kompanije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, s Kosova te iz Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije, a prvi puta se ove godine pridružuje i Ukrajina. Rezultate će objaviti 14. studenoga, dodaju iz Deloittea.

Komentirajući natječaj, partner u Deloitteu Natko Sertić ističe da time dobivaju uvid u stalno rastuće tržište tehnoloških kompanija, kod kojih primjećuju i "nevjerojatan rast" zajedno s inovativnim rješenjima i poduzetničkim duhom.

Rangiranje rastućih tehnoloških kompanija na temelju prijava na natječaj Deloitte provodi gledajući prosječni rast koji je pojedina kompanija ostvarila u razdoblju od četiri godine, pri čemu napominju da u obzir dolaze sve kompanije koje posluju u industrijama komunikacija, tehnologije zaštite okoliša, tzv. fintecha, hardvera, zdravstva, farmaceutike, medija, industrije zabave i softvera.

Za formiranje ljestvice za 2024. analizirat će prihode prijavljenih kompanija od 2020. do 2023., a sve kroz četiri kategorije, od kojih je glavna "Fast 50" ili 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija srednje Europe, za što kompanije moraju raditi najmanje četiri godine, od kraja 2019. ili i od prije, da im je godišnji prihodi najmanje 50.000 eura u 2020., 2021. i 2022. te 100.000 eura u 2023. te da imaju sjedište u državama srednje Europe.

Dražen Nimčević Veliki uspjeh hrvatskih kompanija na Deloitteovu natječaju 50 najbrže rastućih tvrtki Srednje Europe

Ostale kategorije su "Companies to Watch" ili Kompanije u usponu (mlade kompanije s brzim rastom koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje i posluju manje od četiri godine) te "Impact Star" ili Zvijezde pozitivnog utjecaja (za kompanije koje uspješno povezuju izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom u društvu, poslovanju, u inovativnosti, na okoliš).

Posebno priznanje "CE Tech Rocketship!" dodijelit će s partnerom Google Cloudom za kompanije s najvećim potencijalom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti