Veliki uspjeh hrvatskih kompanija na Deloitteovu natječaju 50 najbrže rastućih tvrtki Srednje Europe

Na Deloitteov natječaj plasiralo se ukupno 12 hrvatskih tvrtki - 8 je ostvarilo plasman u glavnoj kategoriji “Technology Fast 50”, a četiri u kategoriji “Companies to Watch”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.11.2022. / 11:49

Dražen Nimčević (Foto: Deloitte)

Deloitte je objavio popis kompanija s liste Technology Fast 50 najbrže rastućih privatnih ili javnih tehnoloških tvrtki Srednje Europe, na kojem se nalazi i osam hrvatskih tvrtki. Na natječaj je stiglo ukupno 400 prijava, od čega njih 30 iz Hrvatske, a prvo mjesto, drugu godinu zaredom, zauzela je češka kompanija FTMO. Zanimljivo je da se, unatoč dominaciji softverskih tvrtki u cijelom natječaju, nijedna od njih nije našla na prva tri mjesta. Fintech tvrtke bile su prva (FTMO) i druga (PayPo), a treće je mjesto zauzela tvrtka iz sektora zdravstvo i znanost o životu (Multiplex DX).

PR Suradnja Aircasha i FER-a na inovativnom razvoju sigurnosnog sustava za otkrivanje zlonamjernih transakcija strojnim učenjem

S osam kompanija, Hrvatska je treća najuspješnija država na tom popisu - iza Poljske sa 17 i Češke s 13 kompanija.

Osim natječaja za najbrže rastuće kompanije, objavljeni su i rezultati za kategoriju “Companies to Watch”, na kojoj se nalaze i četiri tvrtke iz Hrvatske.

Iz Deloittea kažu kako je Technology Fast 50 prepoznat kao najvažnije i najvjerodostojnije mjerilo inovacije i tehnološke izvrsnosti u srednjoj Europi, a od hrvatskih tvrtki najbolju poziciju među 50 najbrže rastućih startupova zauzeo je Aircash, koji se nalazi na visokom četvrtom mjestu s rastom od čak 5998 posto. Zatim slijede Devot Solutions koji se nalazi na 19. mjestu (1545 %), Netgen je na 28. (1113 %), Uprise na 35. (939 %), CircuitMess na 40. (790 %), Amplifico (Parklio) na 41. (749 %), Async Labs na 42. (747 %), dok Cinnamon zauzima 46. mjesto (649 %).

Kada pogledate ljestvicu, možete vidjeti tvrtke s revolucionarnim softverskim rješenjima, fintech tehnologije, postavljače trendova u hardveru, pionire u zdravstvu i biološkim znanostima te pionire u medijima i zabavi. Posebno je fantastično vidjeti i 12 briljantnih mladih tvrtki iz Hrvatske u tim kombinacijama, komentirao je listu Dražen Nimčević, rukovoditelj hrvatskog ureda Deloittea i voditelj Fast 50 programa u Hrvatskoj.

CircuitMess lansira Batmobile - 7 Krenuli su s "igračkama" iz garaže, a sad imaju milijun eura prihoda i prepoznati su u cijelom svijetu

U kategoriji „Companies to Watch“ plasirali su se: Firefly Studio na 7. mjestu s rastom od 1227 posto, Identity Consortium na 12. mjestu (838 %), BrightDock na 20. mjestu (319 %) te Hivetech na 22. mjestu (292 %), dok su u posebnoj kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja, koja je pokrenuta prošle godine predstavljene su tri hrvatske tvrtke: Axilis, Notch i Robotiq.ai.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti