Infobip otvorio novi ured u Osijeku

Novi ured IT tvrtke Infobip otvoren je u četvrtak u Osijeku, trenutno zapošljava 27 djelatnika, a u upravi ističu kako očekuju širenje poslovanja.

Hina | 16.05.2024. / 14:17

Infobip
Infobip (Foto: Robert Anic/Pixsell)

Suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić rekao je na otvorenju kako je to šesti inženjerski ured u Hrvatskoj.

U Infobipu smatraju da na osječkom području ima dosta kvalitetnih inženjerskih kadrova kojima se omogućava rad na svjetskim globalnim komunikacijskim projektima.

Jelenić podsjeća kako Infobip djeluje od 2006. godine i ima desetke ureda u svijetu, a osnovni biznis tvrtke je omogućavanje komunikacije poslovnim subjektima sa s korisnicima.

Škola budućnosti Školarci dobili priliku uživati u "Školi budućnosti"

Ako ste nekad instalirali WhatsApp na mobitel i dobili inicijalni SMS, ta poruka je vjerojatno išla preko Infobipa. Ako vam banka šalje informacije o promjeni stanja na računu - i to najvjerojatnije omogućava naša tvrtka, kaže Jelenić.

Možda nismo vidljiva u prvom planu, ali imamo infrastrukturu kojim smo prisutna u cijelom svijetu, uz komercijalne odnose s više od 800 operatera, dodaje čelnik Infobipa.

Među klijentima su prema njegovim riječima Facebook i Google, kojima Infobip omogućavamo infrastrukturu za komuniciranje s krajnjim korisnicima.

U upravi ističu kako je tvrtka 2022. godina ostvarila ukupan prihod od 1,55 milijardi eura.

Voditelj osječkog ureda Infobipa Dražen Radanović kaže da ured trenutno zapošljavaju 27 djelatnika, a s novim prostorom očekuje daljnje širenje.

Infobip Infobip i Nokia najavili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija

U Osijeku želimo razvijati suradnju s lokalnom zajednicom i fakultetima, jer na ovom području velik je broj tehnički jakih mladih ljudi i na tom temelju planiramo širenje ureda, dodao je.

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković izrazila je zadovoljstvo što je Infobip osnovao ured u Osijeku, čime će se otvoriti nova radna mjesta.

Pozvala je Infobip da se uključi projekt gradsko-poduzetničkih stipendija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti