Jeff Bezos čvrsto je uhvatio mjesto najbogatije osobe na svijetu i, čini se, ne namjerava ga tako skoro prepustiti nekom drugome. Prema Bloombergovu indeksu milijardera, njegovo bogatstvo ovaj je tjedan premašilo nevjerojatnu cifru od 200 milijardi dolara te je sada težak 202 milijarde. Samo tijekom ove godine, dok je gospodarstvo u kolapsu, a brojne kompanije masovno dijele otkaze i zatvaraju vrata, ta se cifra povećala za čak 87 milijardi dolara. Kako ono najvažnije za Amazon tek dolazi, vrijeme prazničkih šopinga tijekom kojeg će milijuni naručivati poklone za sebe i druge upravo putem Bezosove kompanije, jasno je kako možemo očekivati daljnji rast cijene dionica Amazona, a s tim i daljnji porast bogatstva njegova osnivača i najvećeg dioničara.

Slika nije dostupna Znate li s koliko su godina najveći svjetski bogataši zaradili prvu milijardu?

Usprkos velikoj vrijednosti, od čak 1,7 bilijuna dolara, zanimljivo je da Amazon ipak nije najvrjednija kompanija na svijetu, već ta titula pripada Appleu, koji je već prešao granicu od 2 bilijuna. Inače, da nije bilo razvoda nakon kojeg je 37 milijardi dolara pripadalo njegovoj bivšoj supruzi MacKenzie Scott, Bezos bi još ranije premašio brojku od 200 milijardi, a zahvaljujući porastu cijene dionica, njezino se bogatstvo danas popelo na više od 66 milijardi dolara.

Slika nije dostupna Sa samo 36 godina: Zuckerbergovo bogatstvo sada iznosi nevjerojatnih 100 milijardi dolara

Velika je razlika između Bezosa i druge najbogatije osobe na svijetu - Billa Gatesa, koji je težak "samo" 124 milijarde dolara, Zuckerbergovo bogatstvo iznosi 115 milijardi, a nedavno se klubu osoba bogatijih od 100 milijardi dolara pridružio i Elon Musk. Njegovo bogatstvo ove se godine povećalo za više od 73 milijarde dolara i sada iznosi 101 milijardu.

Izvor: Bloomberg

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju