CNN kupio aplikaciju za čitanje novosti Zite za preko 20 milijuna dolara

Zite je aplikacija koja omogućuje čitanje vijesti na iPadu, a koja je očito zapela za oko medijskom gigantu CNN-u

Zimo Zimo Zimo | 30.08.2011. / 20:55

CNN kupio aplikaciju za čitanje novosti Zite za preko 20 milijuna dolara

Zite je aplikacija koja omogućuje čitanje vijesti na iPadu, a koja je očito zapela za oko medijskom gigantu CNN-u koji je akvizicijom stekao prava nad njom.

AllthingsD navodi kako cijena akvizicije iznosi između 20 i 25 milijuna dolara, a kao razlog navodi se da se sve više korisnika okreće prema mobilnim uređajima kako bi pratili sadržaj sa weba, pa tako sve velike kompanije traže nove načine kako zadržati ili dobiti nove korisnike.

No Zite se u ožujku susreo sa pravnim problemima -- kršenjem autorskih prava -- pa se tako od njih tražilo da prestanu sa svojim radom i odustanu od daljnjih pokušaja. Razlog tome je bio preuzimanje sadržaja raznih stranica bez poslovne suradnje sa izdavačima u kojem su uklonili sve osim teksta i slika, uključujući i oglase.

Optužbe su krenule odmah po lansiranju aplikacije koja je primila investiciju od 4 milijuna dolara kako bi personalizirala algoritam za biranje članaka.

U službenom priopćenju CNN ističe kako će Zite i dalje ostati samostalna aplikacija no u potpunosti u vlasništvu CNN-a, dok će Mark Johnson, dosadašnji CEO kompanije i dalje nastaviti upravljati poslovima no ovaj pute iz San Francisca umjesto iz Vancouvera.

'Oduševljeni smo što je Zite ujedinio snage sa CNN-om kako bi izradili vrhunsku platformu za istraživanje novosti. U CNN-u pronašli smo partnera koji dijeli našu viziju i strast. Biti dio CNN obitelji daje nam kapital da Zite raste i nastavlja sa svojim inovacijama.' - istaknuo je Johnson.

Sada će zanimljivo vidjeti kako će Zite uz podršku CNN-a konkurirati dobro prihvaćenom Flipboardu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti