Čovjek koji stoji iza najveće piratske stranice za gledanje filmova otkrio svoj identitet

Argentinac Federico Abad (29) otkrio je da je zapravo on tvorac popularnog programa Popcorn Time koji omogućuje ilegalno gledanje filmova na internetu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.09.2015. / 09:40

Čovjek koji stoji iza najveće piratske stranice za gledanje filmova otkrio svoj identitet

Argentinac Federico Abad (29) u intervjuu za norveške novine "Dagens Næringsliv" otkrio je da je zapravo on tvorac popularnog programa Popcorn Time koji omogućuje ilegalno gledanje filmova na internetu.

Abad je istaknuo da je na ideju za kreiranje ovog programa došao zbog vrlo loše brzine interneta u Argentini, ali i zato što većina filmova u udaljene dijelove ove zemlje u kina dođe tek nekoliko mjeseci nakon njihove premijere.

Federico je ljude koji su mu pomogli u kreiranju Popcorna pronašao putem Twittera i Facebooka, a na programu su svi zajedno radili vrlo naporno kako bi ga napravili u što kraćem roku. Abad je čak istaknuo da ga je u tom razdoblju ostavila i djevojka jer je previše bio posvećen kreiranju ovog softvera.

Čovjek koji stoji iza najveće piratske stranice za gledanje filmova otkrio svoj identitet

Popcorn Time korisnicima omogućuje ilegalno i potpuno besplatno gledanje filmova na internetu. No, ovu je stranicu zbog kršenja zakona Abad zatvorio 2014. godine, no ubrzo su se pojavile njegove alternative koje koriste isti softver, a čak postoji i Popcorn Time aplikacija za Android.

Abad je istaknuo da je odlučio prekinuti s radom na stranici nakon što je odvjetnik koji je radio za čuvenu filmsku kompaniju Warner Bros. pogledao LinkedIn profile svih koji su radili na Popcornu.

"Nismo imali predstavu kako, ali uspjeli su nas pronaći. Svi smo bili uplašeni jer nitko od nas više nije bio anoniman. Znali su gdje radimo i gdje živimo", dodao je osnivač Popcorna.

Izvor/Foto: Businessinsider/Facebook

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti