CUC ove godine stavlja naglasak na digitalnu transformaciju i umjetnu inteligenciju u obrazovanju

Glavne teme konferencije su „Ovo nam je škola“ i „AI u obrazovanju i obrazovanje za AI“ koje će se obraditi kroz više od 70 interaktivnih izlaganja, 39 radionica, dvije panel rasprave, nekoliko prezentacija istraživanja i okrugle stolove.

Martina Čizmić | 03.11.2020. / 12:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

CARNET-ova konferencija za korisnike (CUC) pod nazivom „Izazov prihvaćen!“ održat će se 22. godinu zaredom, ovaj put u cijelosti u online formatu. Zbog trenutne situacije izazvane koronavirusom sudionici će, od 4. do 6. studenoga, pratiti bogati program putem platforme za virtualne konferencije.

Glavne teme konferencije su „Ovo nam je škola“ i „AI u obrazovanju i obrazovanje za AI“ koje će se obraditi kroz više od 70 interaktivnih izlaganja, 39 radionica, dvije panel rasprave, nekoliko prezentacija istraživanja i okrugle stolove.

Konferenciju će otvoriti predavanje dr. Wayne Holmesa, glavnog istraživača u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta. Na CUC-u će dr. Holmes govoriti o upotrebi umjetne inteligencije u obrazovanju te trebaju li nastavnici započeti rane rasprave sa stručnjacima i poduzetnicima na području umjetne inteligencije, a sve kako bi se osiguralo da uporaba umjetne inteligencije u učionicama bude istinski korisna i da uvijek započinje i završava učenjem.

Prvi dan konferencije obilježit će i prezentacija provedenih i budućih aktivnosti te dosadašnjih rezultata druge faze programa e-Škole koju će održati zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica projekta, Andrijana Prskalo Maček.
O umjetnoj inteligenciji drugi dan će govoriti dr. Markus Schatten, izvanredni profesor s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Predavanjem pod nazivom: “Hoće li roboti ukrasti moj posao? Kratka povijest umjetne inteligencije i što iz nje možemo naučiti za budućnost” pokazat će se da je ovo što doživljavamo na području AI zapravo treći val umjetne inteligencije. Tijekom predavanja pokušat će odgovoriti i na pitanja hoće li se povijest ponoviti ili ćemo ovaj puta naučiti nešto? Što bismo trebali naučiti i koja nam znanja i vještine mogu pomoći u tome da mirno dočekamo novo doba koje je na pomolu?

Sudionici CUC-a će u okviru teme „Ovo nam je škola“ predstaviti kako su svoju nastavu prilagodili online okruženju, kako su kreirali vlastite sadržaje ili koristili online resurse, kako su surađivali i komunicirali s učenicima, studentima i kolegama, kako su vrednovali njihova postignuća te koje su izazove savladali i što treba raditi drugačije.

Konferenciju će zaključiti pozvano predavanje Ace Momčilovića na temu – „Nacionalni AI kapital – prvi rezultati globalnog istraživanja (Što trebate znati ako ste u edukacijskom sektoru?)“. U predavanju će govoriti o najvećim razlikama između zemalja i pojedinaca, kako bi razvoj AI mogao utjecati na te razlike u budućnosti te što je to nacionalni AI Capital kao koncept, je li važan, što stručnjaci misle o NAIC-u i koliko imamo vremena da reagiramo. Jedno od glavnih pitanja predavanja Ace Momčilovića je i budućnost AI projekata u obrazovnom segmentu.

Više informacija pronađite na https://cuc.carnet.hr/2020/

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti