Daft Punk odrasli su diveći se Disneyjevom filmu TRON iz 1982.godine, a sada su dobili priliku da snime cjelokupnu glazbu za drugi nastavak. Duo je okupio orkestar od stotinu glazbenika koji su snimali u AIR Lyndhurst studiju u Londonu.

''TRON:Legacy'' prvi je filmski soundtrack Daft Punka, a glavna tema je pjesma 'Derezzed'.

Visoka 3D tehnologija smještena je u digitalni svijet različit od bilo čega dosad zabilježenog na filmu. Glavni lik je Sam Flynn (Garrett Hedlund) dvadesetsedmogodišnji buntovnik kojeg progoni misteriozni nestanak oca Kevina Flynna (Oskarom i Grammyjem nagrađeni Jeff Bridges) koji je u svijetu poznat kao vodeći programer video igrica.

Od prvog singla Daft Punka objavljenog još 1993. Guy-Manuel de Homom-Christo i Thomas Bangalter prepoznati su kao nova vrsta elektronskih glazbenih inovatora. Nakon plodonosnog debi albuma Homework iz 1997., bend objavljuje još dva albuma za Virgin records – Discovery iz 2001. i Human After All iz 2005. – te dva live albuma (Alive 1997 i Alive 2007).

Daft Punk poznati su po svojim glazbenim i tehničkim inovacijama, ali i veličanstvenim i razrađenim vizualima koji okružuju njihove neukrotive i misteriozne Robote, koje je i inspirirao originalni TRON.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju