Dell: Nismo više PC kompanija, mi smo IT kompanija

Predsjednik Dellove grupe za poduzeća Brad Anderson na predstavljanju novog hardvera istaknuo je kako se Dell mijenja vrlo brzo.

Zimo Zimo Zimo | 27.02.2012. / 23:02

Dell: Nismo više PC kompanija, mi smo IT kompanija

Predsjednik Dellove grupe za poduzeća Brad Anderson na predstavljanju novog hardvera  istaknuo je kako se Dell mijenja vrlo brzo.

'Ne radi se više o lijepim kućištima, radi se o IT rješenjima pomoću kojih će poduzeća biti učinkovitija', dodao je Anderson.

Dell se tako više neće fokusirati na izradu i prodaju PC-a, već će preusmjeriti fokus na IT za poduzeća. Odluka je pala nakon što su rezultati poslovanja pokazali rast u sektoru poduzeća, dok se maloprodaja našla u problemima.

Unatoč tome što je prodaja prema potrošačima pala za 2 posto, rješenja za poduzeća i servisi danas čine 30 posto prodaje i 50 posto profita, istaknuli su iz Della.

Aongus Hegarty, generalni menadžer za EMEA, istaknuo je kako se Dell udaljava od manje profitabilnog područja, uključujući periferije, no kako tvrtka i dalje nastavlja ulagati u računala, pozivajući se na uspjeh XPS linije i njegovog nastavak širokog spektra uređaja za klijente.

Via PcPro

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti