Đikić javno prozvao Beroša: "Tko dobro zarađuje na brzim antigenskim testovima?", Beroš mu odgovorio da će istražiti

Prozivke Ivana Đikića potaknule su Vilija Beroša da direktno, telefonski, kontaktira sa znanstvenikom.

Martina Čizmić | 27.11.2020. / 13:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić sve je glasniji u svojim kritikama stručnog stožera zbog odluka kojima pokušavaju upravljati epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj.

Na svom profilu na Twitteru Đikić je tako prozvao ministra zdravstva Vilija Beroša zbog antigenskih testova koji se naplaćuju građanima.

Molim vas, nemojte blatiti druge osobe, nego odgovorite: Tko je u sukobu interesa kao član znanstvenog savjeta i privatnik koji dobro zarađuje od brzih antigenskih testiranja? Zašto testovi nisu uvedeni u sustav HZJZ-a?, napisao je Đikić i potom nastavio javno ispitivanje prozivajući uz ministra Beroša i premijera Plenkovića.

 

 

U kriznim vremenima treba biti transparentan i dosljedan. Apeliram na zajednički rad i odgovornost. Odgovorite: tko je platio javno reklamirana serološka testiranja sportaša u RH? Gdje su ti rezultati objavljeni i kakav je javni interes RH u tome?, piše Đikić.

 

 

Podsjetio je da ugostitelji, radnici i gospodarstvenici gube poslove, a neki drugi zbog krize dobro zarađuju.

Slika nije dostupna Beroš najavio veće plaće zdravstvenim radnicima, progovorio i o kažnjavanju za nepridržavanje mjera

Ubrzo je uslijedila i reakcija ministra Beroša, koji je Đikića nazvao.

Hvala Viliju Berošu na telefonskom pozivu. Rekao je da je uvijek važno razgovarati, da nije upoznat s problemima, ali će javno odgovoriti na sva moja pitanja o testiranjima. Mediji mogu pratiti. Osobno dajem punu podršku cijelom hrvatskom zdravstvenom sustavu u ovoj teškoj situaciji, napisao je na kraju Đikić.

Uskoro je stigao ministrov odgovor: Jutros sam se čuo s Ivanom Đikićem. Obećao mu je kaže da će mu ''objasniti sve što ga zanima''. ''Pogodovanja nema i sve se radi utemeljeno na znanosti", kaže Beroš.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti