Dobili smo službenu potvrdu: Amazonove pakete u Hrvatskoj isporučivat će Hrvatska pošta

Partnerstvo Amazona i Hrvatske pošte moglo bi pojeftiniti dostavu pošiljki u Hrvatsku.

Martina Čizmić | 24.11.2020. / 16:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nakon puno nagađanja i neslužbenih informacija, napokon nam je stigla i službena potvrda iz Amazona. Hrvatska pošta i najveća svjetska internetska trgovina sklopile su partnerstvo. 

Omogućili smo hrvatskim kupcima da kupuju u europskim trgovinama Amazona, a dostavljat ćemo im pakete u suradnji s Hrvatskom poštom. Nastavljamo se fokusirati na ono što naši kupci najviše cijene - niske cijene, velik izbor i brzu te sigurnu dostavu, potvrdili su na izravan upit Zima iz Amazona.

Tako će hrvatskim kupcima ubuduće pakete, umjesto različitih dostavnih službi, uručivati poštari ili im ostavljati u jednom od paketomata koje Hrvatska pošta planira postaviti diljem godine.

Iz Amazona nisu željeli otkrivati planiraju li "otvoriti" i Amazon.hr, ali ovo partnerstvo moglo bi značiti nešto jeftinije poštarine za sve one koji kupuju na Amazonu. 

Podsjetimo, o tome da Amazon i Hrvatska pošta nešto planiraju, govorilo se još prošle godine. U međuvremenu je Pošta uložila 350 milijuna kuna u svoj novi sortirni centar u Velikoj Gorici, uvela nove usluge poput dostave isti dan, a Amazon je promijenio način na koji prebacuje pakete diljem Europe uvevši flotu svojih zrakoplova Amazon Air. 

U svakom slučaju, mogli bismo uskoro vidjeti puno više prepoznatljivih Amazonovih kutija po gradovima. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti