Domaća tvrtka pohvalila se novom suradnjom: Za velikog britanskog klijenta rade na poboljšanju korisničkog iskustva

Glavninu posla čine razvoj i implementacija korisničkih računa na kojima čitatelji upravljaju s postavkama i pretplatama.

Martina Čizmić | 26.10.2023. / 11:29

IT tvrtka Q (Foto: Agencija Q)

Domaća IT tvrtka Q pohvalila se se novom suradnjom, i to s poznatim britanskim medijem The Sun.

Q tako radi na razvijanju primarnih funkcionalnosti web-portala, održavanju platforme i mobilnih aplikacija. Sva digitalna rješenja bitno će poboljšati iskustvo čitatelja i cijelu digitalnu prezentaciju medija. The Sun je poznata britanska tiskovina koja je javnosti poznata još od 1964. godine. Radi se o vodećem britanskom medijskom brendu koji kroz svoja tiskana i digitalna izdanja mjesečno dopire do 31,1 milijun ljudi.

Umjetna inteligencija, ilustracija Pričali smo s domaćim programerima: Evo odgovora hoće li nas zamijeniti AI

Za nas je ovo veliki izazov jer radimo na zaista velikoj i značajnoj platformi. Sve što radimo utječe na milijune ljudi koji čitaju The Sun i koriste njihove softverske pakete. Kompleksnost ovog projekta pomaže nam da rastemo jer učimo puno novih stvari koje ćemo moći primjenjivati u budućnosti, komentirao je Hrvoje Gorajščan, CTO Q-a.

Glavninu posla čine razvoj i implementacija korisničkih računa na kojima čitatelji upravljaju s postavkama i pretplatama. Osim toga, radi se na poboljšanju korisničkog iskustva cjelovitom optimizacijom programa i novim UX dizajnom. Uz to, sama platforma dobit će newsletter, a već je implementiran help hub za korisnike koji trebaju pomoć prilikom korištenja.

Aplikacija za autoškole Streamways Hrvatska IT tvrtka s njemačkim partnerom "uči" buduće njemačke vozače sigurnoj vožnji

The Sun i njegovi čitatelji, zahvaljujući ovoj suradnji, dobit će najnaprednija i najmodernija rješenja u digitalnom izdavaštvu. Radujemo se optimiziranom korisničkom iskustvu nakon suradnje s Q timom, komentirala je Catherine Liggins, voditeljica isporuke u The Sunu.

Q je na tržištu još od 2013. godine, kad su ga pokrenula trojica prijatelja - Filip Ljubić, Dalibor Jurgec i Vedran Tolić. Trenutačno posluje na više od 20 tržišta diljem svijeta, a prema ocjeni vodeće svjetske agencije za rangiranje IT kompanija, Clutcha, ova domaća tvrtka svrstana je među najbolje web development tvrtke na globalnoj razini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti