Dominos bilježi porast narudžbi pizza putem iPhonea

Koliko zapravno znače mobilni uređaji u raznim poslovima dokazala je britanska pizzerija Dominos koja je uz pomoć iPhone aplikacije i weba ostvarila narudžbe u vrijednosti milijun funti

Zimo Zimo Zimo | 05.01.2011. / 14:03

Dominos bilježi porast narudžbi pizza putem iPhonea

Koliko zapravno znače mobilni uređaji u raznim poslovima dokazala je britanska pizzerija Dominos koja je uz pomoć iPhone aplikacije i weba ostvarila narudžbe u vrijednosti milijun funti.

Lanac uspješnih pizzerija diljem svijeta -- Dominos, objavio je kako je iPhone aplikacija pomogla povećanju njhovih prihoda za preko milijun funti od objave aplikacije u rujnu prošle godine.

Dominos je u svojem posljednjem kvartalu prikazao značajan porast prometa iz sektora e-commercea, sa prometom od 128 milijuna funti, što je za 63% više nego godinu ranije.

Iako je prodaja putem iPhona zanemariva u odnosu na prodaju putem weba, predviđa se veliki porast prodaje putem mobilnih uređaja kako tržište tableta i mobitela raste. Kupnja putem aplikacija povećati će se kako će potrošači postajati svjesniji njegove dostupnosti, mišljenja su TheNextWeb.

Osim iPhone aplikacije, Dominos će uskoro objaviti i aplikaciju za Android uređaje, što će zasigurno povećati prodaju putem mobitela s obzirom da Apple i Android postaju vodeći operativni sistemi na tržištu.

Tko je gladan? Pizza?

Via [TNW], Photo [Flickr]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti