Dosta vam je dosadnih stickera na Instagramu? Napravite vlastiti!

Dovoljno je tek nekoliko sekundi i svatko može imati jedinstvenu naljepnicu kojom će ukrasiti svoju objavu.

Martina Čizmić | 23.10.2023. / 14:32

Instagram (Foto: Afp)

 Instagram je predstavio novu opciju kojom će uređivanje objava i priča biti još zabavnije. Korisnici od sad mogu stvarati vlastite "naljepnice" odnosno stickere i to od vlastitih fotografija ili fotografija koje prikupe tijekom surfanja internetom i društvenim mrežama, te ih lijepiti na objave.

Kako to funkcionira u praksi pokazao je šef Instagrama Adam Mosseri na svom kanalu. Dovoljno je odabrati temeljnu fotografiju ili video i potom iz izbornika odabrati opciju "Create Sticker". Na ekranu će se pojaviti nedavno snimljene fotografije, a na korisniku je da odabere onu koju želi pretvoriti u naljepnicu.

AI potom detektira predmete i osobe/životinje na fotografiji i predlaže izgled naljepnice. Korisnik može prihvatiti taj automatizirani odabir ili pak ručno odabrati što točno želi označiti kao naljepnicu.

Stickeri pomoću AI (Foto: Zimo)

Nakon nekoliko sekundi obrade, naljepnica je gotova i moguće ju je nalijepiti bilo gdje u Story, Reels ili pak objavu.

Kao i kod svih ostalih novosti koje Meta uvodi, ova se opcija neće pojaviti svima istovremeno, već će biti postupno dostupna korisnicima diljem svijeta. 

Ovo je samo još jedna u nizu novosti u Meti kojima je cilj dati više kreativne slobode korisnicima direktno na njihovim pametnim telefonima.

Kanali na Facebooku Zuckerberg najavio veliku novost za sve korisnike Facebooka i Messengera

Tako su iz Mete nedavno najavili mogućnost uređivanja fotografija pomoću umjetne inteligencije (što će biti posebno istaknuto na fotografiji), ali i opciju uvođenja AI stvorenih naljepnica. U prijevodu, korisnik će samo opisati kakvu naljepnicu želi, a umjetna inteligencija izbacit će mu nekoliko prijedloga. Radi se, prije svega, o crtanim naljepnicama, kojima je moguće dodatno ukrasiti odnosno istaknuti objavu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti