Zuckerberg najavio veliku novost za sve korisnike Facebooka i Messengera

Ova je opcija od veljače dostupna korisnicima Instagrama, a odnedavno i korisnicima WhatsAppa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.10.2023. / 09:45

Kanali na Facebooku (Foto: Meta)

Nakon što je Meta predstavila opciju kanala, kakvu je popularizirao Telegram, na WhatsAppu i Instagramu, iz kompanije su najavili njezino širenje i na još dvije platforme. Kanale za emitiranje tako tijekom sljedećih tjedana možemo očekivati i na Facebooku te unutar Facebookova Messengera.

Kanali na WhatsAppu Jeste li je već isprobali? Nova opcija na WhatsAppu omogućit će potpuno nov način korištenja te platforme

Preko takvih kanala korisnici, prvenstveno javne i poznate osobe te kreatori sadržaja, moći će objavljivati poruke i različit sadržaj svojim pratiteljima, poput tekstualnog sadržaja, fotografija, videa, odnosno moći će objavljivati ankete itd. Osobe koje prate te kanale neće moći objavljivati sadržaj i poruke unutar njih, no moći će na postojeće objave reagirati emotikonima, glasati u anketama i slično.

Mark Zuckerberg, kao i neki drugi direktori iz Mete, kanale koriste kako bi svojim pratiteljima objavljivali poruke o novim opcijama njihovih platformi, kao i novim proizvodima koje predstavljaju. Pokretanje kanala bit će moguće za sve korisnike koji upravljaju stranicama na Facebooku, a kada im ta opcija bude dostupna, moći će ih aktivirati direktno sa svojih stranica na Facebooku, odnosno ako im ta opcija trenutačno nije dostupna, morat će se prvo prijaviti na listu čekanja.

Nakon što osoba koja upravlja stranicom na Fejsu pokrene kanal i objavi prvu poruku, pratitelji te stranice dobit će obavijest u kojoj ih se pita žele li se priključiti tom kanalu. Naravno, kanalu se mogu priključiti i naknadno. Svaki put kada kanal objavi poruku, korisnici će dobiti obavijesti koje će moći utišati.

Kanali za emitiranje javna su "chat iskustva", kako ih nazivaju u Meti te iz kompanije naglašavaju kako ih se tretira drukčije u odnosu na privatne poruke na Messengeru i Facebooku jer su dostupni svima.

Kanali na Instagramu Popularna opcija s Telegrama sada je dostupna svim kreatorima na Instagramu

Na Facebooku i Messengeru već su pokrenuti neki kanali za emitiranje poput Netflixa, League of Legendsa, WWA-a i drugih kojima se korisnici mogu pridružiti i na njima pratiti javne objave, no treba naglasiti kako trenutačno ipak nisu dostupni u svim regijama. Meta je kanale prvi put predstavila početkom ove godine, kada je takav način komunikacije postao dostupan korisnicima Instagrama. Još tada najavila je kako tu opciju namjerava omogućiti na svim svojim popularnim aplikacijama pa je nedavno postala dostupna i na WhatsAppu, a uskoro će je moći koristiti i svi na Facebooku i Messengeru.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti