Popularna opcija s Telegrama sada je dostupna svim kreatorima na Instagramu

Kanali su na Instagramu do sada bili rezervirani samo za kreatore sadržaja, a Zuckerberg je najavio kako će postati dostupni svima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.06.2023. / 09:26

Kanali na Instagramu (Foto: Instagram)

Instagram je početkom ove godine lansirao opciju kanala koja je bila dostupna samo ograničenom broju kreatora koji žele putem poruka komunicirati s većim brojem svojih pratitelja i fanova. Riječ je o opciji jednostranog slanja poruka koja je posebno popularna na Telegramu, a korisnici na njih ne mogu direktno odgovarati, no mogu na njih reagirati te glasovati u anketama.

Instagram Šef Instagrama objasnio kako radi njihov algoritam i zašto se korisnicima prikazuje određeni sadržaj na toj mreži

Ovu opciju prošli tjedan Meta je predstavila i za WhatsApp, no na početku kanali su dostupni samo ograničenom broju organizacija, što bi se tijekom sljedećih mjeseci trebalo promijeniti jer bi trebali postati dostupni većem broju korisnika.

Što se Instagrama tiče, Mark Zuckerberg jučer je na svom kanalu najavio globalnu dostupnost ove opcije koja će sada biti dostupna svim kreatorima sadržaja na ovoj društvenoj mreži. Putem kanala, osim tekstualnih poruka, korisnici mogu slati, odnosno objavljivati fotografije, audio i videozapise, a mogu dodati i suradnike svojim kanalima. Zuckerberg je to demonstrirao kada mu se na njegovom kanalu pridružio prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri.

Slika nije dostupna Sve više ljudi do vijesti dolazi na platformama poput TikToka, Instagrama i Snapchata

Ovo nije jedini veliki novitet koji Meta priprema za Instagram. Naime, već neko vrijeme kruže glasine oko decentralizirane društvene mreže bazirane prvenstveno na tekstualnoj komunikaciji, a koja bi trebala konkurirati Twitteru. To bi navodno mogao biti odvojeni servis koji bi se povezivao s mrežnim protokolom na koji je povezan i Mastadon. Kako na toj novoj mreži korisnici ne bi krenuli od nule i ponovno skupljali pratitelje i pronalazili zanimljive osobe, oni će na njoj moći koristiti svoje podatke s Instagrama i tako se jednostavno povezati s osobama s kojima su već u kontaktu, odnosno koje prate i koje njih prate.

 

Izvor: Tech Crunch

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti