Dugo im je trebalo: Popularna opcija stiže i na Instagram

Meta je najavila tri nove opcije koje stižu na Instagram, odnosno njihovu opciju direktnih poruka.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.03.2024. / 14:58

Nove opcije na Instagramu (Foto: Meta)

Instagram je najavio novu opciju za svoju društvenu mrežu koja korisnicima omogućuje uređivanje direktnih poruka do 15 minuta nakon njihova slanja. Ispravljanje nekakvih gramatičkih pogrešaka ili možda izbacivanje nekih dijelova poruke prije nego ih primatelj pročita, omogućeno je tako što je prvo potrebno dodirnuti i držati poruku te, nakon što se pojave opcije, kliknuti na edit, odnosno uredi.

Instagram, Facebook i Messenger Nova europska regulativa stupa na snagu: Obratite pažnju na promjene na Facebooku i Instagramu

Nakon uređivanja poruka, uz njih će se pojaviti oznaka kako je riječ o uređenoj poruci, čisto kako bi njen primatelj bio obaviješten o promjeni. Sličnu opciju ranije su uvele i druge kompanije, odnosno platforme - od Appleova iMessagea to WhatsAppa i Vibera.

Uređivanje poruka nije jedini novitet koji je predstavio Instagram. Na ovoj društvenoj mreži sada je moguće označiti do tri razgovora kako bi oni uvijek bili na vrhu vašeg inboxa. Ova mogućnost korisnicima bi trebala biti dostupna uskoro, a kako bi razgovor uvijek bio na vrhu, potrebno je ili povući prstom po poruci u lijevu stranu ili držati prst na poruci te unutar ponuđenih opcija kliknuti na “pin”. Naravno, kako je poruke moguće označiti, na isti ih se način može i odznačiti, kako bi nestale s vrha inboxa.

Ovo je prilično korisna opcija kako bi najvažnije razgovore uvijek držali na vrhu te ih ne bi morali tražiti po inboxu prepunom poruka, odnosno poruke se mogu označiti kao podsjetnik za naknadne odgovore na dobivene poruke na koje se odmah ne želi reagirati. Također, još jedna zanimljivost vezana uz ovu mrežu jest da sada možete spremiti omiljene naljepnice koje najčešće koristite u porukama kako bi one uvijek bile na vrhu kada otvorite naljepnice koje želite nekom poslati.

Instagram, Facebook i Messenger Instagram predstavio novi alat namijenjen mladima, ali pitanje je hoće li im se svidjeti

Pored ova dva noviteta, Instagram je još u studenom prošle godine korisnicima omogućio isključivanje potvrde o čitanju za sve poruke ili samo za određene. Ta se opcija može aktivirati unutar postavki računa - potrebno je ići na Messages and story replies i unutar toga kliknuti na Show read receipts. Iz Instagrama se nadaju kako će uvođenjem novih opcija privući još veći broj korisnika za dopisivanje putem njihovih poruka, odnosno da će dijelu korisnika Instagram zamijeniti druge popularne komunikacijske platforme.

Izvor: Neowin

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti