Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Fernando Alonso lansirao svoj eSports tim

Prije zadnje utrke svjetskog prvenstva u Formuli 1 bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso počastio je svoje fanove novim poslovnim pothvatom.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.11.2017. / 07:34

Fernando Alonso (Foto: Flickr)

Prije zadnje utrke svjetskog prvenstva u Formuli 1 bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso počastio je svoje fanove novim poslovnim pothvatom.

Alonso je velikim fanovima Formule 1 poznatiji više kao temperamentni Španjolac koji spada u sam vrh kada pričamo o pilotima Formula 1 svih vremena. No, osim što je proteklih godina osnovao svoj karting-tim, otvorio stazu za karting, čini se kako karizmatični Alonso nastavlja svoju poslovnu karijeru graditi u virtualnom svijetu Formule 1.

Konačno sam direktor momčadi, našalio se nakratko Alonso novinarima. Neće biti ranojutarnjih sastanaka. Promijenit ćemo kako stvari funkcioniraju, dodao je.

Naime, Alonso je u ovaj pothvat krenuo s McLarenovim sponzorima Logitechom i G2 te će njegov tim pod nazivom FA Racing G2 Logitech nastupati među najboljim vozačima u igri F1, te ostalim kategorijama.

Mislim da je eSport u drugim kategorijama vrlo popularan, no u utrkama to je tek početak i veliki potencijal za sve nas. Iako će se njegov tim fokusirati na profesionalna natjecanja utrkama F1 te rFactor, Alonso kaže kako će se njegovi fanovi ovaj puta moći natjecati s njim.

Sigurno ću biti sporiji, više amaterski nivo. Bit će to zabavno, to je najvažnije, kasnije ćemo razviti platformu koja će biti dostupna svima.

Marketingaši iz svijeta prave Formule 1 kažu kako će Alonsova utrka u gaming-svijetu približiti mlađim generacijama utrke Formule 1.

Mnogi su se sportaši i vozači u kasnijoj karijeri okrenuli prema poslovnim pothvatima, pa tako i on vjeruje kako je ovo zabavno, isto tako je i velik biznis, te ono najbitnije, natjecanje u poslovnom i zabavnom svijetu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti