EA priprema veliku novost za sve ljubitelje FIFA-e

Nova generacija FIFA-e mogla bi podržavati igranje između različitih platformi - PlayStationa, Xboxa i Stadije. Testiranja počinju uskoro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.05.2022. / 14:45

Testiranje nove opcije u FIFA-i 22 (Foto: EA)

Iz EA stiže odlična vijesti za sve ljubitelje igre FIFA. Najavili su da će u “bliskoj budućnosti” početi s testiranjem opcije za FIFA-u 22 koja će omogućiti igranje online utakmica između korisnika različitih platformi. Dakle, ako jedan gamer ima PlayStation, a drugi Xbox, oni će moći igrati jedan protiv drugog.

Slika nije dostupna EA FIFA odlazi u povijest: Preskupo im je plaćati "četiri slova na kutiji"

Ipak, postoje i ograničenja oko takvog igranja između korisnika različitih platformi. Prvo, ta će mogućnost biti dostupna samo korisnicima PlayStationa 5, nove generacije Xboxa (Series X i S) te Googleove cloud gamerske platforme Stadia. Također, moći će samo igrati u dva moda - Online Seasons i Online Friendlies.

Korisnici će tu opciju moći aktivirati ili isključiti iz glavnog menija te će se moći isključiti unutar opcija odabira online protivnika. Što se samog gameplaya tiče, iz EA kažu kako neće biti nikakve razlike u igri protiv protivnika koji je na istoj ili različitoj platformi.

Razlog zašto EA ograničava igranje između različitih platformi na samo dva moda jest što ne žele da nova opcija izazove neke dodatne probleme ili izazove s igrom. Na temelju dobivenih podataka i feedbacka gamera, donijet će se odluka o implementaciji opcije u buduće naslove, objavili su iz te kompanije.

Slika nije dostupna Rusiju se izbacuje i iz videoigara: Electronic Arts maknuo rusku reprezentaciju, klubove i igrače iz FIFA 22 i NHL 22

Na The Vergeu podsjećaju na ranije glasine prema kojima EA za FIFA-u 23 priprema mogućnost igranja protiv protivnika na različitim platformama. Te su glasine govorile da će opcija biti dostupna i korisnicima osobnih računala, no prva testiranja ipak ne uključuju i PC-e.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti