Edward Snowden upozorava: Nemojte koristiti Googleovu chat aplikaciju

Snowden je Allo nazvao opasnom aplikacijom već nakon predstavljanja na I/O konferenciji.

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.09.2016. / 10:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Edward Snowden upozorio je korisnike da ne koriste Google Allo jer tehnološki div putem ove chat aplikacije čita sve što korisnici napišu.

Aplikaciju, koja je dostupna za Android i iOS, Google je predstavio u svibnju ove godine, a u upotrebu je ušla 21. rujna.

Njen softver bilježi sve što ljudi izgovore, a zatim sadržaj skladišti za kasniju analizu, s ciljem da se ti podaci iskoriste za unaprijeđenje aplikacije.

No, to također znači da će razgovori biti "zauvijek" uskladišteni na Googleovim serverima, iako je kompanija prvobitno priopćila da će se poruke skladištiti samo privremeno.

Razgovori na Google Allo platformi također će biti dostupni i organima vlasti pa su svi ti problemi naveli Edwarda Snowdena naveli da korisnicima pošalje upozorenje da ne koriste ovu aplikaciju. Snowden je istaknuo da bi se osobni podaci korisnika vrlo lako mogli zloupotrijebiti.

"Besplatni za preuzimanje: Google Mail, Google Maps i Google nadgledanje. To je #Allo. Ne koristite Allo", napisao je Snowden na svom Twitter profilu.

Izvor: Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti