EISA dodijelila nagrade najboljima: Među nagrađenima i hrvatski brend pametnih telefona Noa

Žiri udruženja EISA pažljivo procjenjuje i ocjenjuje raznovrsne tehnološke kategorije i poznat je po prepoznavanju kvalitete i inovacija.

Martina Čizmić | 16.08.2018. / 11:53

Galerija

Europsko udruženje za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association – EISA) dodijelilo je nagrade najboljim pametnim telefonima u 2018. godini, a među nagrađenim uređajima našao se i jedan iz Hrvatske.

Kao najveća urednička i multimedijalna organizacija u Europi, žiri udruženja EISA pažljivo procjenjuje i ocjenjuje raznovrsne tehnološke kategorije i poznat je po prepoznavanju kvalitete i inovacija. Preko 50 časopisa s posebnim interesima koji pokrivaju sve aspekte područja kao što su: audio, video, kućna kina, automobilske, fotografske i mobilne tehnologije, odlučuju o tome koji će uređaji dobiti EISA nagrade.

Članovi „Mobile Devices“ grupe su urednici „tech“ časopisa iz 11 zemalja: Bugarske, Danske, Češke, Grčke, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Slovačke, Srbije, Španjolske i Švedske.

Nagrada po drugi put odlazi u Koprivnicu

Među velikim svjetskim igračima poput Huaweija i Nokije, svoje je mjesto pronašla i tvrtka Hangar 18 čiji je pametni telefon Noa N10 osvojio je prestižnu EISA Best Buy Smartphone 2018-2019 nagradu. Ovo je već druga takva nagrada za koprivničku tvrtku. Podsjetimo, istu su nagradu osvojili i prošle godine za svoj model Noa H10le.

N10 ističe se dvostrukom stražnjom kamerom od 16 MP / 16 MP s Dual Sony IMX 499 senzorom. Pomoću „oversampling“ tehnologije može izraditi fotografije od čak 96 MP, a prednja „selfie“ kamera od 16 MP podržava „Face Beauty“ funkcionalnosti.

Ima ekran veličine 6.18“ u FHD+ rezoluciji od 1080x2246px u omjeru 19:9. Ugrađeno je 4 GB RAM memorije i 64 GB memorije za pohranu podataka koju je moguće proširiti do 256 GB pomoću dodatne memorijske kartice.

Za pokretanje koristi MediaTekov procesor MT6763/WT s osam jezgri i najnoviji Android 8.1 kao operativni sustav. Izrađen je od laganog keramičkog kućišta i dolazi u sjajnoj srebrnoj boji. Kapacitet baterije je 3.600 mAh.

Uređaj ulazi u cjenovni razred do 350 eura (cijena u prednarudžbi će biti 2,599 kuna), a na tržištu bi trebao biti početkom rujna.

Posebno nas veseli da je NOA pametni telefon drugu godinu za redom proglašen Best Buy Smartphone od strane svjetske EISA organizacije. Ovo veliko priznanje potvrđuje NOA brand kao lidera na tržištu u „affordable premium“ kategoriji. Najveći iskorak napravljen je na kameri i korisničkom iskustvu te se stoga Noa N10 odlikuje izvrsnim fotografijama koje možete snimiti u rezoluciji od čak 96 MP. Smatramo da su kamera, NOA Premim Care jamstvo i odličan dizajn ovog uređaja bili ključni faktori u odabiru N10 modela za EISA Best Buy nagradu, izjavio je Mario Kralj, vlasnik i direktor tvrtke Hangar 18.

Najbolji pametni telefon - Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Huawei P20 Pro imenovan je "EISA Best Smartphone 2018-2019" zbog Huaweijeve predanosti kvaliteti, dizajnu i izvedbi, kao i dugogodišnjeg iskustva tvrtke za uvođenje modernih, snažnih i prestižnih uređaja. Ovo je šesta godina zaredom da je EISA prepoznala Huawei.

Za nas je najvažnija nagrada stvaranje proizvoda koji korisnicima omogućuju uživanje i zabavu uz fotografiju pametnih telefona. HUAWEI P20 Pro pruža mnoštvo značajki za fotografiju kako bi omogućio korisnicima fotografiranje i dijeljenje trenutaka koji im najviše znače, izjavio je Li Changzhu, potpredsjednik Handset Business za Huawei Consumer Business Group.

EISA je proglasila Huawei P20 Pro najboljim pametnim telefonom godine jer je “najnapredniji, najinovativniji, kao i tehnološki najprestižniji pametni telefon ikad” dodavši kako je Huawei P20 Pro “savršeni pomoćnik za sve korisnike mobilnih telefona i pokretač novih trendova na području mobilne fotografije”.

Honor 10 proglašen "EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019"

Honor 10 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Honor 10 je od udruge European Imaging and Sound Association (EISA) dobio nagradu ‘EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019’ za najbolji lifestyle pametni telefon. EISA je pohvalila Honor 10 kao uređaj koji “savršeno odgovara i najzahtjevnijem mladom korisniku”.

‘EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019’ već je treća EISA-ina nagrada dodijeljena Honoru. Ovo važno priznanje na tržištu govori nam da Honor osvaja srca i umove mladih diljem svijeta, rekao je George Zhao, predsjednik Honora. Honor 10 izuzetno je popularan pametni telefon koji je već postigao rekordne prodajne rezultate.

EISA je pohvalila Honor 10 što ima „najinteligentniji sustav kamera na tržištu“ i napredan „AI software koji prilikom fotografiranja prepoznaje i prilagođava postavke za čak 500 životnih situacija.“ EISA je također komentirala „zapanjujući aluminijski okvir i stakleni dizajn pozadine Honora 10 – dostupnog u četiri elegantne boje“.

Nokia 7 Plus osvojio EISA 2018 nagradu za korisnički pametni telefon godine

Nokia 7 (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

Nokia 7 Plus odabrana je za Consumer Smartphone godine od strane Europske udruge za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association - EISA). Pohvaljen je zbog upečatljivog dizajna, snažnih performansi i impresivnih mogućnosti snimanja, nakon što je testiran uz jaku konkurenciju u jednoj od najtraženijih kategorija.

Nokia 7 Plus je dizajnirana kako bi isporučila sve ono što mi predstavljamo kao kompanija i presretni smo kad vidimo da to prepoznaju i stručnjaci iz industrije. Nastojimo stvarati pametne telefone koji donose savršenu mješavinu snage, fotografskih značajki i elegantni dizajn, kroz sve cjenovne kategorije. Nokia 7 Plus utjelovljuje našu misiju da isporučujemo uređaje koji su lijepi koliko i snažni, a sve to uz izvanredno povoljnu cijenu. Kad ovako cijenjena udruga kao EISA prepoznaje Nokia 7 Plus, to dokazuje da je moguće isporučiti svjetsku eleganciju i sadržaj u jednom moćnom uređaju, istaknuo je Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Nokia 7 Plus ima dvostruki stražnji senzor sa ZEISS optikom kombinirani s ultra osjetljivom 12MP širokokutnom glavnom kamerom, kao i drugi 13MP senzor koji pruža dvostruki zoom. Ima Pro Camera značajku koja omogućuje fotografiranje kao profesionalac s brzom manualnom kontrolom nad naprednim postavkama kamere kao bijeli balans, fokus, ISO, brzina zatvarača i ekspozicija.

Prednja 16MP kamera s ZEISS optikom omogućava Nokia 7 Plus da se prilagodi uvjetima niske rasvjete tako da poveća osjetljivos. Poboljšani Dual-Sight povezuje prednju i stražnju kameru kako biste mogli snimati super #bothie, te neograničenu pohranu fotografija i video zapisa uz Google Photos. Tri mikrofona bilježe 360° Nokia prostorni zvuk uz 4K video.

Nokia 7 Plus ima dvodnevno trajanje baterije, a s nježno zakrivljenom poleđinom i tankim rubovima, pruža iskustvo velikog ekrana uz 6-inčni 18:9 Full HD+ zaslon.

Popis svih dobitnika nagrada dostupan je na EISA web stranici. Pobjednički proizvodi će biti predstavljeni tijekom IFA-e, najvećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike, koji se održava u Berlinu od 31. kolovoza do 5. rujna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti