Elon Musk otkrio novu odgodu isporuke Roadstera i poručio kad bi ga mogli očekivati "ako ne bude mega drame"

Teslin Roadster čije je puštanje na tržište najavljeno za 2022. godinu, doživio je još jednu odgodu, a sve je u objavi na Twitteru, na sebi svojstven način, obznanio sam šef Tesle, Elon Musk.

Branimir Vorša | 02.09.2021. / 15:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Izlazak Teslinog Roadstera odgođen je za još godinu dana, s 2022. na 2023. godinu, no ni ta odgoda nije definitivno sigurna jer će prve pošiljke Roadstera kupcima ovisiti i o količini problema s kojima će se Tesla u idućoj godini susretati.

Mnoštvo zainteresiranih kupaca već je dalo pologe za novu inačicu Teslinog Roadstera, kojeg pogone tri elektromotora, baš kao i Model S Plaid i Plaid+.

Musk je zapravo odgodu otkrio odgovarajući na pitanje jednog od Teslinih fanova, kojeg je zanimalo kad će Roadster biti dostupan kupcima i onima koji su već dali pologe na taj automobil.

Tesla Roadster (Foto: SPACEX / AFP ) Starman je obišao Sunce i sad se sprema za samotnu vožnju u nepoznato

Musk je naglasio ako ne bude nekakve "mega drame" u međuvremenu, da će se Roadster naći na tržištu u 2023. godini.

2021. je bila godina supersludih nestašica u nabavnom lancu, pa ništa ne bi značilo da smo imali i 17 novih proizvoda, jer niti jedan od njih ne bismo slali kupcima. Pod pretpostavkom da u 2022. neće biti mega drame, prve pošiljke novog Roadstera trebale bi biti 2023. godine, poručio je Musk u odgovoru na Twitteru.

Ipak, kad je riječ o Tesli, nema garancija za 2023. godinu, posebice zbog sve većih problema koje imaju sa svojom postojećom tehnologijom te proizvodnjom baterija.

Zanimljivo je da se jedan novi Roadster zapravo već neko vrijeme "vozi" svemirom, jer podsjetimo, Musk ga je lansirao u svemir prilikom testiranja SpaceX-ove najveće rakete Falcon Heavy u veljači 2018. godine.

Isto tako, kad krene serijska proizvodnja Roadstera, bit će to i prvi električni automobil iz Tesle koji je doživio drugu generaciju (prvi Roadster je izašao na tržište 2008. godine).

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti