EMA kaže da procjenjuje uporabu cjepiva Pfizer/Biontech za dob od 5 do 11

Europski regulator rekao je u ponedjeljak da procjenjuje uporabu cjepiva Pfizer/BioNTech protiv covida-19 kod djece od pet godina.

Hina | 18.10.2021. / 20:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je da će analizirati podatke, uključivo rezultate iz studije koja je u tijeku, za cjepivo koje se distribuira pod nazivom comirnaty. Ono je već odobreno za djecu stariju od 12 godina u SAD-u i EU-u.

Cjepivo u dvije doze, koje se temelji na novoj mRNA tehnologiji, proizvodi snažan imunološki odgovor u djece od 5 do 11 godina, pokazalo je kliničko ispitivanje na 2268 sudionika, objavila je tvrtka prošli mjesec.

Slika nije dostupna EMA dala zeleno svjetlo: Modernino cjepivo protiv COVID-19 može se koristiti i za cijepljenje djece od 12 do 17 godina

Pfizer i BioNTech predali su prošli tjedan podatke za comirnaty za korištenje kod mlađe djece.

Uz cijepljenje djece, regulator i proizvođači cjepiva razmatraju dodatne doze za osjetljive skupine, te naglašavaju potrebu jačanja proizvodnje i širenja pristupa cjepivu na što je više ljudi moguće

. Slika nije dostupna EMA odobrila cjepivo Pfizera za djecu od 12 do 15 godina, a države će odlučiti hoće li ga i kad koristiti

EMA je također u ponedjeljak objavila da je odobrila dva nova proizvodna mjesta u talijanskim gradovima Monzi i Anagniju.

Ta će dva mjesta proizvesti do 85 milijuna dodatnih doza za EU 2021. rekao je regulator. Pfizer i BioNTech su najveći opskrbljivači Europske unije cjepivom protiv covida-19.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti