Evo kako izgleda kad vam je šef Mark Zuckerberg!

Jedan od bivših zaposlenika Facebooka Bret Taylor kaže kako su ljudi, na temelju filma 'Društvena mreža', stekli krivi dojam o Zuckerbergu te je opisao kako je to raditi sa šefom Fejsa

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.09.2014. / 09:23

Evo kako izgleda kad vam je šef Mark Zuckerberg!

Naše mišljenje o šefovima velikih korporacija i milijarderima stječemo ponajviše na temelju informacija koje o njima saznamo iz medija, no mediji nam često prikazuju pogrešnu i iskrivljenu sliku o tim osobama. Jedan od primjera takvog pogrešnog prikazivanja osoba u medijima jest i Mark Zuckerberg – napominje jedan bivši zaposlenik njegove kompanije Bret Taylor te su na Venture Beatu objavili dio intervjua s njim u kojem je on pokušao objasniti kako je zapravo raditi u kompaniji u kojoj vam je šef Zuckerberg.

On kaže kako je veliki broj ljudi stekao mišljenje o njemu na temelju filma 'Društvena mreža' u kojem je on prikazan kao arogantan štreber te je upravo ovaj film stvorio negativnu sliku o Zuckerbergu koja ga prati još i danas. No, stvarnost je potpuno drugačija u odnosu na ono što je prikazano u filmu te Taylor kaže kako se u tri godine koliko je radio u Facebooku Zuckerberg pokazao kao 'drugačiji šef' u odnosu na druge vlasnike velikih kompanija, ali i u odnosu na medijsku sliku o njemu. Iako je Zuckerbergova uvijek bila zadnja prilikom donošenja odluka (ipak je on šef kompanije), s njim se uvijek moglo razgovarati i raspravljati te nije isticao svoj ego u situacijama u kojima se nisu slagali oko nekih odluka. 'Stekao sam dojam da je uvijek bio spreman raspravljati i slušati – što nažalost nije normalno među mnogim direktorima u Silicijskoj dolini', opisao je šefa Facebooka Taylor.

Također, u odnosu na film 'Društvena mreža', on je upoznao i Zuckerbergovu 'humanu stranu' te se nada da će i ostatak svijeta vidjeti tu njegovu dobru stranu. Inače, Taylor je napustio Facebook 2012. godine te je danas izvršni direktor kompanije Quip, a kada je napuštao Facebook Marka Zuckerberga nazvao je svojim mentorom i jednim od najboljih prijatelja. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti