Evo kako spriječiti WhatsApp da vaš telefonski broj dijeli s Facebookom

Korisnici za isključenje ove opcije imaju mjesec dana.

Monika Nožić Monika Nožinić | 27.08.2016. / 15:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju, počet će dijeliti brojeve svojih korisnika s društvenom mrežom Facebook, no za sve one koji to žele izbjeći, postoji rješenje.

WhatsApp i Facebook tvrde da će spomenuti oblik suradnje korisnicima omogućiti "lakši pronalazak prijatelja te poboljšanje iskustva s proizvodima i reklamama na Facebooku", ali će ujedno povećati i doseg do novih potencijalnih kupaca. WhatsApp kao primjer navodi mogućnost da banke i aviokompanije broj korisnika mogu koristiti kako bi ih obavještavali o eventualnim ilegalnim transakcijama ili kašnjenju letova.

WhatsApp je obećao da neće prodavati ili dijeliti brojeve ograšivačima, ali ako ste i dalje zabrinuti da će se to u jednom trenutku dogoditi, ne brinite jer postoje dvije metode zaštite broja. Kada instalirate aplikaciju nemojte odabrati opciju "agree" (slažem se), nego opciju "read more" ("pročitaj više") te zatim isključite opciju "Share my WhatsApp account information with Facebook" (dijeli informacije o mom WhatsApp profilu s Facebookom).

Ako ste već instalirali aplikaciju, za isključenje opcije imate 30 dana. Odaberite "settings" (postavke), zatim kliknite na "account" (profil), a zatim isključite gore spomenutu opciju.

Izvor: TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti