Do Appleovog događaja ostalo je još samo malo, no dovoljno vremena da na površinu izađu nove informacije o dugoočekivanoj suradnji između Facebooka i Applea.

Facebook ima preko 900 milijuna korisnika, a Apple ima iPhone i iPad, no zašto do sada nisu uspjeli pronaći zajednički jezik? Poznato je da je Apple duboko integrirao Twitter u svoj iOS 5, no može li isto napraviti i s Facebookom na iOS6?

Ako je vjerovati riječima MG Sieglera s TechCruncha, onda ćemo konačno vidjeti Facebook u iOS6 operativnom sustavu, no prije toga idemo proći nekoliko stvari.

Već se duže vrijeme kroz medije povlači tema da će Facebook biti na neki način integriran u Appleov iOS. Primjerice u veljači je investitorima Tim Cook istaknuo kako je Facebook vrlo slična kompanija Appleu, a prije par dana na konferenciji D10 je rekao kako je Facebook odlična kompanija te kako je njihova veza s tom kompanijom solidna, no više od toga nismo saznali osim 'stay tuned'.

Dakle, očito je da se nešto kuha. Svi korisnici iOS-a znaju da proces logiranja putem Facebook računa nije nimalo brz, odnosno morate izaći iz aplikacije, pa se ponovo vratiti u istu nakon što odobrite pristup informacijama. No Apple očito želi to pojednostaviti, a vjerujemo da je istog mišljenja i Facebook. Dakle, ukoliko bi Facebook bio sastavni dio iOS-a ovaj proces bi bio jednostavniji i 'bezbolniji'.

No ono što je misterij jest način na koji će se dijeliti sadržaj. Primjerice Twitter je puno jednostavniji kad je u pitanju dijeljenje sadržaja jer nema potrebe za određenim dopuštenjima kao što je to slučaj s Facebookom, a i Open Graph će još naknadno zakomplicirati stvar.

Stoga, ostaje opcije da Facebook bude integriran u iOS kako bi se zaobišli svi problemi oko logiranja i dijeljenja sadržaja, no kako su to u Appleu i Facebooku zamisliti nećemo saznati tako dugo dok se na pozornici ne pojavi Tim Cook ili možda i Zuck?

Ukoliko se ovo uspostavit da je istina, hoće li Google+ patiti zbog toga?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju