Izgleda da Facebook ipak ne uvodi 'dislike' gumb, već ovo...

Vjerujući najnovijim materijalima koji ovih dana kolaju portalima, Zuckerberg na nedavnoj pressici nije mislio na "dislike" gumb kao takav.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 19.09.2015. / 17:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ranije ovog tjedna šef Facebooka, Mark Zuckerberg, je na press konferenciji za novinare izjavio kako rade na opciji koja će korisnicima omogućiti da iznesu nezadovoljstvo ili "ne sviđanje" za neku objavu umjesto da istu komentiraju. Odmah smo svi pomislili kako Zuck misli na 'dislike' gumb kojeg je i sam spomenuo, no izgleda da ekipa iz Facebooka zapravo radi na nečemu drugačijem.

Čini se kako početak cijele priče o ovoj 'dislike' opciji datira još iz 2013. kada je kompanija patentirala ilustraciju koja opisuje kako bi mogao izgledati novi sustav za ocjenu sadržaja na toj društvenoj mreži gdje umjesto klasične opcije "lajkanja", korisnici imaju mogućnost da izaberu jedan od stotinu emotikona koji najbolje opisuje njihov stav prema određenoj temi, odnosno objavi. Inače, ovaj način ocjene sadržaja mogli smo do sada vidjeti u aplikaciji Path koja isti sustav koristi još od 2011. zbog čega bi se 'fejs' mogao naći na udaru kritika. Ako ne od strane konkurencije, onda sigurno od strane neupućenih korisnika.

Zuckerberg je početkom tjedna izjavio kako će Facebook krenuti s testiranjem ove opcije uskoro pa se nemojte iznenaditi ako uskoro uz standardni Like gumb iskoči i koji nezadovoljni emotikon. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti