Facebook Messenger više nije najpreuzimanija aplikacija na svijetu, s trona ju skinuo očekivani konkurent

Od početka istraživanja 2018. vodeća mjesta su držale aplikacije u vlasništvu Facebooka koji i dalje dominira ljestvicom.

Hina | 10.08.2021. / 15:07

Društvene mreže (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 TikTok je u 2020. bio najviše preuzimana aplikacija u svijetu, preuzevši prvo mjesto od Facebookova Messengera, objavila je tvrtka za digitalnu analitiku App Annie.

Kineska platforma za razmjenu videozapisa jedina je aplikacija koja nije u vlasništvu Facebooka među pet najpreuzimanijih u svijetu.

Vlasnik TikToka, ByteDance, multinacionalna tvrtka za internetsku tehnologiju sa sjedištem u Pekingu i u vlastitoj zemlji drži prvo mjesto s video aplikacijom na kineskom jeziku Douyin, kineskim pandanom TikToku, prenosi u utorak BBC.

TikTokova popularnost nastavila je posebno rasti otkad ju je bivši američki predsjednik Donald Trump pokušao zabraniti u Americi.

Od početka istraživanja 2018. vodeća mjesta su držale aplikacije u vlasništvu Facebooka koji i dalje dominira ljestvicom.

Zuckerbergove aplikacije smjestile su se među vodećih pet, a uz Facebookov Messenger tu su WhatsApp i Instagram.

Prošle je godine tadašnji predsjednik SAD-a Donald Trump naredio zabranu novih preuzimanja TikTok-a u SAD-u.

Trumpova administracija tvrdila je da ta aplikacija predstavlja opasnost za nacionalnu sigurnost jer su tako kineskoj vladi dostupni svi korisnički podaci.

Tvrtka je više puta demantirala te optužbe, navodi BBC.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti