Facebook opet kopira? Nova Instagramova opcija jako podsjeća na Zoom

Iz Instagrama također najavljuju nove alate poput posebnih audioznačajki i dodatnih kontrola, koje bi trebale postati dostupne u sljedećim mjesecima.

Martina Čizmić | 02.03.2021. / 11:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Instagram je odlučio proširiti mogućnosti svoje usluge prijenosa uživo, no konačni rezultat izgleda veoma poznato. Točnije, podsjeća na servis za videopozive koji je pravu eksploziju popularnosti doživio tijekom pandemije - Zoom.

Tako će korisnici Instagrama koji odaberu opciju Live Rooms vidjeti sugovornike na podijeljenom ekranu, dok će komentari pratitelja biti prikazani na donjem dijelu ekrana, kao što je to slučaj tijekom prijenosa uživo na Facebooku. Dosad je Instagram omogućavao samo komunikaciju s jednim sugovornikom, a sad ih je na ekranu moguće imati maksimalno četiri.

Uz to što mogu promatrati prijenos uživo razgovora između nekoliko ljudi, gledatelji također mogu kupovati "značke", koje korisnicima daju poseban status koji otključava dodatne opcije tijekom prijenosa. Iz Instagrama također najavljuju nove alate poput posebnih audioznačajki i dodatnih kontrola, koje bi trebale postati dostupne u sljedećim mjesecima.

Podsjetimo, otkako je prije godinu dana započela pandemija COVID-19, aplikacije za videokonferencije i videopozive dobile su na popularnosti, a one koje nisu podržavale takve mogućnosti tijekom godine su ih dobile. Najpopularnija aplikacija za videopozive postala je Zoom, a svoje su korisnike pronašle i druge poput Google Meeta, Microsoft Teamsa i brojnih drugih.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti