Facebook predstavio online tečajeve za novinare

Facebook novinarima želi pomoći dodatnim edukacijama, informacijama i korisnim alatima.

Monika Nožić Monika Nožinić | 27.10.2016. / 17:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Društvena mreža Facebook ovaj je tjedan lansirala Facebook online tečaj za novinare.

Besplatni e-learning tečaj nadahnut je razgovorima s urednicima i novinarima diljem svijeta, koji su htjeli saznati što više o Facebook proizvodima, alatima i uslugama koje bi mogli koristiti u svom radu.

Tečajevi će biti dostupni kroz Blueprint, Facebookov globalni program obuke koji će se usredotočiti na tri osnovna stupa ciklusa vijesti: otkrivanje sadržaja, stvaranje priče i izgradnju publike. Svaki modul sadrži najbolje prakse i smjernice s Facebooka, a u velikoj se mjeri oslanja i na velike novinarske studije slučaja za koje se u kompaniji nadaju da će potaknuti na desetke tisuća drugih novinara. Dostupni tečajevi uključivat će teme "Kako novinari mogu najbolje iskoristiti Facebook i Instagram", zajedno s tečajevima o opciji Facebook Live, videozapisima od 360 stupnjeva i fotografijama, kao i instant člancima za brže i interaktivnije čitanje.

Osim Discover, Create i Engage modula, u tečaj je uključen i vodič za novinare koji će vam objasniti kako djelovati na Facebooku. Novinari su istaknuli da su im potrebne dodatne informacije pri odlučivanju između kreiranja stranice ili profila te o tome kako upravljati postavkama privatnosti, a to su samo neka od pitanja na koja nastoji odgovoriti početnički tečaj.

"U idućim ćemo tjednima započeti niz webinara (eng. webinar - web based seminar) na mjestu koje će biti prilagođeno novinarima koji su na Facebooku duže ili kraće vrijeme. Webinari će se organizirati prema novim proizvodima i značajkama, osobnim razinama iskustva u korištenju ove društvene mreže, a sve u svrhu novinarstva. Kada je u pitanju educiranje, novinarima želimo pomoći u pružanju visoke kvalitete, korisnih savjeta, informacija i alata. Tečajevi će se redovito ažurirati na temelju povratnih informacija koje primamo od novinara. U idućih nekoliko mjeseci, web stranica bit će prevedena na više od osam jezika, kako bismo se mogli povezati sa što više novinara iz cijelog svijeta. Nadamo se da će nam se novinari vraćati po nove alate i informacije koji će im pomoći u njihovom radu", poručili su iz Facebooka.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti